Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Matejev otac Nenad Periš, i posle svih snimaka koje je objavio MUP Srbije, tvrdi da je trčanje njegovog sina po izlasku iz Gotik kluba sasvim normalno i da je njegova reakcija apsolutno jasna - kao da mu se žuri negde.

„On kao da želi negde stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dve minute poslije razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobitel nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vreme davao impulse i to mi daje nadu da mobilni nije potonuo, a samim tim ni Matej, te da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila“, rekao je njegov otac za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte još:

Da je mobilni potonuo, iako je Matejev vodootporan na na dubinu veću od dva metra, ne bi davao nikakve signale. Zato je MUP Srbije kontaktirao proizvođača Samsung mobilnih telefona, koji je Matej imao kod sebe, kako se ne bi doneo zaključak samo na osnovu baznih stanicama, već i o ostalih performansi telefona.

On i dalje tvrdi da njegovog sina Mateja nema na prvom snimku u vodi, gde se osoba kupa u reci Savi.

„Taj snimak gde čovek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vreme u vodi pri temperaturi reke od četiri stepena. Tada nije bio dostupan ovaj drugi snimak gde se vidi da bez reakcije neko telo ili stvar pluta rekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili telo pluta“, kaže on.

BONUS video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar