Ivan Kontić Foto: MUP

MUP Srbije večeras je raspisao intenzivnu potragu za Ivanom Kontićem, koji je osumnjičen da je u Novom Sadu u Jevrejskoj ulici ispred jedne kladionice, pre 19 dana brutalno pretukao mladića sa kojim je došao u sukob, zbog čega je nesrećni mladić završio sa prelomima i povredama u bolnici. Sam čin brutalnog iživljavanja snimile su sigurnosne kamere, a u javnosti prvo skraćena, a onda i duža verzija snimka, objavljena je sinoć i danas kasno popodne. Međutim, sada su počeli da isplivavaju detalji o osumnjičenom.

Naime, mediji u Srbiji objavili su informaciju, da odbegli Kontić trenutno nije poznat samo srpskoj policiji nego i crnogorskoj, i da je zapravo on crnogorski državljanin koji je pre dve godine hapšen u Nikšiću zbog oružja.

Podgoričke Vijesti osmog januara 2018. godine objavile su vest da su službenici za borbu protiv droge i Nikšićkog centra javne bezbednosti, kod Nikšićanina Ivana Kontića, tada starog 27 godina, pronašli revolver u ilegalnom posedu, a kod njegovog vršnjaka M. B., praškastu materiju za koju se pretpostavlja da je kokain.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Policija je tom prilikom saopštila da su  6. januara na Badnji dan, austavili mercedes bez registracija kojim je upravljao V.C. iz Nikšića, dok su Kontić i B. bili saputnici. Prilikom kontrole policajci su kod Kontića pronašli revolver Zastava Magnum kalibra 357 sa šest metaka, dok je B. „odbacio pvc pakovanje sa praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je kokain“.

Evo i duže verzije snimka prebijanja mladića u Novom Sadu. Taman da neobaveštena policija može sve da indetifikuje. Zemlja nam klizi u divljaštvo i ja tvrdim da je vlast za to odgovorna jer ovakvi uživaju punu zaštitu sistema!!! Da ja ovo nisam objavio ne bi ni bilo reakcije i sve bi leglo kao da se nije ni desilo.

Posted by Мирослав Паровић on Субота, 12. септембар 2020.

Od tad se o Kontiću nije ništa čulo i o njemu nije bilo nikakvih informacija, sve dok u javnost nije procurio snimak nastao 24. avgusta 2020. godine ispred jedne novosadske kladionice, na kome se vidi kako osumnjičeni uz pomoć još jednog mladića brutalno tuče žrtvu, dok grupa ljudi, među kojima ima i radnika obezbeđenja, sve nemo posmatra.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas popodne saopštilo je da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

“Pozivamo građane, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije, da se jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892-3876 ili na broj u Ministarstvu 011-362-7223”, saopštio je MUP Srbije.

MUP je istakao i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u intenzivnom kontaktu sa organima nadležnim za davanje naloga za raspisivanje međunarodne Interpolove poternice.

Podsetimo, na društvenim mrežama juče se pojavio stravični video-snimak, napravljen u Novom Sadu, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare