Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva; medija centar beograd

Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslov Miloradović, advokat i kum Luke Bojovića, koji se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Dijane Hrkalović pominju kao osobe koje su razgovarale o njenim intimnim fotografijama, likvidirani su u profesionalnim sačekušama u razmaku od dva meseca u Beogradu.

Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, maja 2018. godine Hrkalović je obaveštena od strane Dejana Milenkovića, tada načelnika Službe za specijalne istražne metode UKP, da se na audio i video materijalu nastalim u restoranu „Pica bar“ u Beogradu, tokom praćenja Dragoslava Miloradovića, nalazi i deo u kome advokat Dragoslav Ognjanović govori Miloradoviću o Hrkalović.

Kako se navodi, Ognjanović je rekao da se Hrkalović sastaje sa Darkom Elezom, osuđivanim kriminalcem, da se pominje ‘Velja i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome, a da sto advokata to nije moglo’. Kaže se i da je od sedam kamera video nadzora, Hrkalović uklonila snimke sa dve kamere, ali i to da su u negativnom kontekstu sagovornici komentarisali njeno nedolično ponašanje intimne prirode. Rekli su i da ona ima ‘psihoze’ i da je ‘drži slinavi’.

Potom je, kako se navodi u optužnici, naredila Milenkoviću da se izbriše deo snimljenog materala, 39 minuta i 22 sekunde, koji sadrži komentare o njoj, što je on, preko posrednika, i uz prisustvo NN lica, i uradio.

Dijana Hrkalović Foto: Goran Srdanov/ Nova.rs

Na ročištu koje je održano sredinom nedelje, Hrkalović je, odgovarajući na pitanje suda, rekla da su je Dejan Milenković i njegov zamenik Tomislav Radovanović obavestili da se pominje u određenim razgovorima.

„Kako mi je rečeno, parafraziram, radi se o tome da su lice A i lice B komentarisali intimne fotografije na kojima sam, a koje je licu A pokazalo lice C“, rekla je Hrkalović dodavši da je reč o fotografijama na kojima se samo ona nalazi.

Istakla je i da nikome nije govorila da bilo šta uklanja, te da je prema njenim saznanjima, sav materijal dostavljen tužiocu.

Rekla je i da joj je bilo neprijatno, ali da je nju samo zanimalo to što je lice C dostavilo te fotografije, ali ne i to što su ga oni komentarisali.

Prema optužnici, lice A i lice B su advokat Luke Bojovića, Dragoslav Ognjanović, i Bojovićev kum Dragoslav Miloradović, koji su ubijeni u manje od dva meseca. Lice C, prema našim saznanjima, jeste visoki policijski funkcioner.

Likvidiran ispred perionice

Dragoslav Miloradović (43), kum i najbolji prijatelj Luke Bojovića ubijen je 28. maja 2018. godine ispred auto-perionice u beogradskom naselju Karaburma. Još uvek nepoznati napadači su na motoru ubili Miloradovića oko 20.30, naočigled njegove supruge.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvoje dovezli su se neposredno pre zločina „mercedesom“ do lokala i seli na klupu.

Dragoslav Miloradović Foto:Privatna arhiva

„Nevenčana supruga ubijenog ispričala je da su sedeli na klupi i da je Dragoslav čitao vesti na telefonu kada su naišla dvojica muškaraca na motoru. Jedan je sišao, s pištoljem u ruci krenuo prema njima i gotovo odmah počeo da puca. Ubijeni je pokušao da pobegne, ali je teško ranjen pao, a napadač je prišao i nastavio da puca u njega. Pronađeno je između 15 i 20 čaura“, naveo je ranije izvor Kurira iz istrage.

Ubice, za koje se sumnjalo da su profesionalci, odvezli su se u pravcu grada.

„Motor za koji se veruje da je korišćen u likvidaciji pronađen je zapaljen u Zvezdarskoj šumi. On je dopremljen iz inostranstva i na njemu su bile ukradene tablice“, dodao je izvor.

Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

Prema jednoj verziji, ubice su imale pomagače koji su čekale u blizini perionice, i koji su dali signal egzekutorima, dok su prema drugoj, ubice pratile Miloradovića i njegovu suprugu.

Dva meseca kasnije ubijen advokat

Tačno dva meseca nakon likvidacije Miloradovića, u Beogradu je 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu ubijen advokat i prijatelj porodice Bojović, Dragoslav Ognjanović.

Dragoslav Miša Ognjanović Foto: medija centar beograd

Ugledni advokat Miša Ognjanović ubijen je u trenutku kada se sa najstarijim sinom Petrom vraćao kući u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ubica je advokata čekao u zasedi u prolazu zgrade, a tokom rafalne paljbe jedan metak je pogodio i Ognjanovićevog sina u ruku. Mediji su nakon zločina pisali da je na advokata pucano iz pištolja sa prigušivačem, kao i da je ubijeni Ognjanović pre zločina praćen, te da je u njega kobnog dana ispaljeno čak sedam metaka.

Istraga zločina se od početka odvijala u više pravaca, obzirom na to da je Ognjanović tokom karijere zastupao osobe osuđene za najteža dela, kao i brojne navijače, porodicu Luke Bojovića, koji trenutno služi kaznu u Španiji i koji je označen kao osoba bliska „škaljarskog klanu“, ali i nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, tokom njegovog boravka u Hagu.

Ipak, ubica nikada nije pronađen, iako se u medijima licitiralo imenima različitih ljudi.

BONUS VIDEO: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića. Ko opstruiše istragu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare