Dalibor Medojević Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Istražitelji imaju čvrste dokaze da je doskorašnji načelnik Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Crnoj Gori Dalibor Medojević odavao službene tajne pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, rečeno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Prema tim informacijama Vijesti, policijski inspektor bio je pod merama tajnog nadzora i njegova komunikacija sa mafijom je dokumentovana.

Medojević je uhapšen juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva – lisice na ruke stavile su mu kolege iz Sektora za borbu protiv kriminala, koji su i pretresli njegovu kuću.

Tom akcijom rukovodi vršilac dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saša Čađenović.

Navodno, Medojević je škaljarcima odavao informacije o istragama protiv njih, iako nije bio direktno uključen u te predmete.

”Policija ima čvrste dokaze protiv osumnjičenog”, kazao je jedan od sagovornika Vijesti.

On je objasnio da je Medojević u dužem periodu zloupotrebljavao poverenje kolega, kako bi bio u posedu informacija iz specijalnih predmeta protiv kriminalnih grupa.

Jedan od izvora rekao je da se očekuje nastavak akcije i nova hapšenja.

Iz Uprave policije, međutim, nisu precizirali da li je SDT dokaze o povezanosti Medojevića sa škaljarcima dobio minulog leta od međunarodnih partnera. Crnogorski istražitelji tada su od partnerske službe iz Evropske unije dobili više od milion poruka koje su kriminalci razmenjivali putem kriptovane Sky aplikacije, a među njima su i one razmenjene sa ljudima sa policijskom značkom.

Sagovornik iz bezbednosnog sektora tada je najavio da će se posebno proveravati sve inkriminišuće poruke koje su policajci razmenjivali preko kriptovane aplikacije, kako bi se potkrepile i materijalnim dokazima.

Medojević je početkom godine smenjen sa pozicije načelnika Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a to mu je, navodno, najavljeno još krajem 2021.

Iz Uprave policije ni Ministarstva unutrašnjih poslova tada nisu precizirali da li je, kako su to govorile nezvanične informacije, smenjen zbog istrage o navodno nezakonitom tenderu za izradu registarskih oznaka.

Nakon toga iz MUP-a su saopštili da prvobitno nisu odgovorili na pitanja, kako ne bi ugrozili tok istrage.

Medojević je hapšen i 2016. godine zbog sumnje da je odgovoran za nestanak dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića. Ta istraga obustavljena je nedavno.

BONUS VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar