Tužilaštvo je pokrenulo istragu o smrti inspektora Dejana Jovića, koji je, prema zvaničnoj verziji, preminuo u bolnici od posledica korone, a po krivičnoj prijavi koju je ranije podneo Novi policijski sindikalni savez Srbije. Na konferenciji, koju je danas održao pomenuti sindikat, Jovićeve kolege su izjavile da se preminuli inspektor svojevremeno obraćao za pomoć obraćao i Veselinu Miliću, ali da je dobio krajnje nelogični odgovor od sadašnjeg načelnika beogradske policije.

Milić je Joviću, kako tvrde njegove kolege, savetovao da se ne raspravlja sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović, a sa kojom je preminuli inspektor Trećeg odeljenja beogradske policije imao sukob.

Zdravko Rajevic
Zdravko Rajević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

To je danas na konferenciji za štampu izjavio Zdravko Rajević, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Srbije, u prisustvu Dejanovog oca Vukosava Jovića.

„Zatim, u ovoj (krivičnoj prijavi prim aut) još nismo naveli  Veselina Milića, načelnika PU za Grad Beograd, zato što sam to danas došao do saznanja od Jovićevog oca, da je bio na razgovoru kod njega pre četiri meseca. Umesto da komentariše kako će da utvrdi uzrok smrti, šta će da uradi od službenih radnji, koje su mu kao tako visokopozicioniranog službeniku MUP-a date na raspolaganje, on je čitavo vreme pričao o flaši viskija i izbegavao..“, rekao je Rajević.

Rajević je dodao i da je Veselin Milić, između ostalog, napomenuo Vukosavu da njegov sin nije smeo da se zamera sa Dijanom Hrkalović.

„On (Milić) ga je savetovao da se ne raspravlja sa Dijanom Hrkalović. Čuveni „armani odelo“, tako ga bar zovu u službi. Sve je ovo žalosno“, naveo je Rajević, a što je potvrdio Dejanov otac Vukosav.

Podsetimo, na konferenciji su Jovićeve kolege i otac izneli detalje o tome zbog čega sumnjaju da je inspektor ubijen, a ne da je, a kako se po zvaničnoj verziji navodi, umro od korone u bolnici.

Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Istakli su da je zaklan u bolnici, a kao direktnog izvršioca naveli su uhapšenog vođu navijača Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO: Sumnja: Da li je inspektor Dejan Jović ubijen?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare