Milosav Milickovic i Nebojsa Stefanovic
Milosav Miličković i Nebojša Stefanović Foto:Vesna Lalić

Opštinski odbor SNS u Rakovici, nakon održanog sastanka, jednoglasno je izglasao predlog za smenu predsednika Gradskog odbora naprednjaka Nebojše Stefanovića i kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd, saopštio je OO SNS Rakovica. To je prvi beogradski odbor SNS-a koji je izglasao nepoverenje Nebojši Stefanoviću, a ono što je zanimljivo jeste da je prvi čovek Rakovice, i rakovičkih naprednjaka, Milosav Miličković, bivši državni sekretar u vreme mandata Nebojše Stefanovića u MUP-u.

U saopštenju se navodi da nakon što su svi rakovički mesni odbori održali sastanke na kojima je konsultovano celokupno članstvo, jednoglasno je podržan stav da je neophodna smena predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

„Opštinski odbor deli ocenu članstva da predsednik Gradskog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović već duže vreme ne obavlja dobro svoju stranačku funkciju i da je usled brojnih afera, a pre svega afere prisluškivanja ugrožena bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Opštinski odbor SNS Rakovica duboko razočaran i lošim radom Nebojše Stefanovića na mestu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

„Stefanoviću između ostalog članstvo zamera zapostavljanje rada na terenu, izostavljanje razgovora sa članstvom, lošu komunikaciju sa građanima i neispunjavanje datih obećanja“, navode.

Opštinski odbor SNS Rakovica smatra da u novi izborni ciklus Srpska napredna stranka u Beogradu mora da uđe sa novim ljudima koji će biti mnogo više posvećeni radu na terenu, komunikaciji sa članstvom, ali pre svega radu sa građanima.

„Ljudi koji su se odrodili od stranke i od građana više ne mogu voditi našu stranku u nove pobede. Zbog svega navedenog, Opštinski odbor SNS Rakovica pokrenuo je, u skladu sa Statutom stranke, smenu Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS Beograd kao i celokupnog rukovodstva Gradskog odbora. Opštinski odbor Rakovica“, zaključuje se u saopštenju.

Prethodno, nekoliko opštinskih i gradskih odbora SNS-a u Srbiji izglasalo je nepoverenje Nebojši Stefanoviću, čije je počeo „konačni odbračun“ na relaciji Vučić – Stefanović. Prethodno, kako je Nova.rs već pisala, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić dobio je nalog da se u roku od 15 dana svi opštinski odbori u Srbiji izjasne da li su zadovoljni radom svojih čelnika. To je bila i jedna od tema nedavno održanog Predsedništva SNS, a pozadina ovog „provetravanja“, kako je pisala Nova.rs, jeste novi udar na aktuelnog ministra odbrane i šefa beogradskog odbora SNS Nebojšu Stefanovića i čišćenje njemu odanih kadrova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar