Milan Radoičić, osumnjičeni za oružani sukob u Banjskoj, pušten je iz pritvora.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

Istovremeno, kako se navodi, prema okrivljenom M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

„Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze. Okrivljenom M.R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Milan Radoičić priveden je juče i najpre mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Foto:MUP Srbije

„Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu“, navedeno je u saopštenju MUP.

Podsetimo, neposredno pre nego što je sporveden pretres imovine Milana Radoičića na KiM, a on je preuzeo punu odgovornost za događaje u selu Banjska, kad je u vatrenom obračunu Srba s KiM i kosovske policije stradalo četvoro ljudi.

„Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obaveštavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obaveštavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teror“, napisao je Radoičić u pismu koje je danas javno pročitao njegov advokat Goran Petronijević, a kojim je preuzeo odgovornost za događaje u selu Banjska.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare