Foto:Privatna arhiva; nova.rs; air srbia promo

Srpski putnici, koji su juče išli za Tivat, preživeli su pravi pakao na niškom aerodromu. Njima je let kasnio više od šest sati, nekoliko puta su prolazili pasošku kontrolu, da bi posle višesatnog čekanja konačno poleteli, ali ne za Tivat već Podgoricu.

Jedna od putnica u razgovoru za portal Nova.rs objašnjava šta se tokom jučerašnjeg dana dešavalo na aerodromu u Nišu.

„Trebalo je da poletimo u 15:10. Juče mi je stigla poruka da nas podsete da imamo let, dakle imali su naše brojeve telefona koje ostavljaš prilikom kupovine karte. Na televizoru na aerodromu vidimo da je naš let pomeren prvo na 15.40, pa onda na 16 sati. Prolazimo security check, prolazimo pasošku kontrolu, izlazimo na gejt. Let za Dortmund odlazi. Negde oko 4 se na razglasu cuje obaveštenje da moramo da izađemo sa gejta i da necemo da poletimo pre 17.30. Dolazi predstavnik aerodroma, izvodi nas na dolazni gejt i moramo da prođemo pasošku kontrolu kao da ulazimo u zemlju. Tad saznajemo i da let iz Tivta za Niš nije ni poleteo i da je kašnjenje očekivano“, priča ova putnica.

Foto:privatna arhiva

„Očekivani polazak za Tivat je bio u 18.45 sati. Oko pola 6 ispred aerodroma izlazi predstavnica Airserbia-e koja nas je dozivala da brzo, brzo uđemo na aerodrom. U to vreme je trebalo da poleti i let za Frankfurt, tako da je opet bila gužva. Prolazimo security check. Pasošku kontrolu opet. Let iz Tivta sleće. Izlazimo na gejt u onaj tunel od pleksiglasa. Ne možemo napred, ne možemo nazad. Čekali smo tu skoro 2 sata“, kaže ova putnica.

Pročitajte još:

Ipak, ni tu nije bilo kraja problemima. Putnica ističe da posle dvosatnog čekanja dobijaju nove informacije, ali i dalje nema naznaka kada će let.

„Predstavnica Airserbia-e je izašla, sve vreme ponavljala kako čekaju da crveni meteo alarm pređe u narandžasti da bismo mogli da poletimo i da ne zna kad će to da bude. Bila je i jako neprijatna. Ljudi su postali jako nervozni.. Jedni su tražili da im se vrate koferi, drugi su tražili da se let otkaže i da nas puste da idemo kući. Bilo je dosta male dece.
Oko 20 časova nam je rečeno da smo spremni za poletanje, međutim da avion koji je stigao iz Tivta ne može da sleti u Tivat. Tad saznajemo da ćemo umesto u Tivat da sletimo u Podgoricu“, navodi putnica za Nova.rs i dodaje:

„Onda čekamo da pripreme drugi avion za polazak i da naše kofere prebace u taj drugi avion koji je naknadno stigao. A avion koji je stigao iz Tivta je odleteo za Frankfurt. Poleteli smo nesto posle 21 sati, a trebalo je u 15.10. U Podgorici su nas čekali autobusi koji su nas dovezli do Tivta“, priča naša sagovornica.

Foto:privatna arhiva

Ističe da na vremenske uslove ne možemo da utičemo, ali da je trebalo da dobiju obaveštenja o ovakvim okolnostima. Ili, makar, da postupanje prema putnicima bude drugačije.

„Problem je bio što nismo dobili obaveštenje da let kasni, znali su da će biti odlaganja budući da avion iz Tivta nije poleteo na vreme, iako smo tu uslugu platili. Kao i što smo držani na aerodromu više od 6 sati, od kojih 2 sata u tunelu od pleksiglasa koji je prokišnjavao, a da nismo dobili ni flasicu vode. Na njihovom sajtu, inače, stoji da ako je odlaganje duže od dva sata da je obezbeđena hrana i voda za putnike“, kaže putnica i dodaje da su vodu dobili tek kada su ušli u avion.

Inače, tokom jučerašnjeg dana otkazan je i let iz Sarajeva zbog lošeg vremena. Prema tvrdnjama putnika, njima nije ponuđena nikakva alternativa.

Portal Nova.rs kontaktirao je aerodrom kako bismo proverili o čemu je bila reč na niškom aerodromu, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Kvar na motoru

Inače, pre nekoliko dana je došlo do kvara na avionu koji je trebalo da poleti iz Tivta za Beograd. Avion je neko vreme kružio iznad Tivta, da bi potom ponovo sleteo na aerodrom s kog je poleteo.

Foto: Čitalac Nova.rs

Sletanje se dogodilo neposredno nakon što se u avionu začuo prasak. Prema prvim informacijama, navodno je došlo do kvara na motoru, te je avion moram prinudno da sleti.

BONUS VIDEO: Kašnjenje leta BG – Tivat 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)