Foto: Goran Srdanov, Filip Krainčanić, Dragan Mujan/Nova.rs/Google maps/Shutterstock/bibiphoto

Beogradski splavovi proteklih godina često ispunjavaju stranice crne hronike zbog incidenata koji se na njima dešavaju. Gotovo da nema splava na kojem nije došlo do pucnjave ili tuče. U serijalu tekstova o splavovima u kriminalnim vodama, portal Nova.rs piše o "Amsterdamu" koji se takođe zaticao u žiži javnosti zbog incidenata.

Dešavanja tokom dočeka na „Fristajleru“, kada je splav počeo da tone, u fokus javnosti vratila su sve incidente koji su se na njemu dešavali proteklih godine.

Fristajler ilustracija Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tuče, sukobi, ranjavanja proteklih godina sastavni su deo beogradskog noćnog života. Incidenti nisu zaobišli ni splav „Amsterdam“.

Davne 2012. godine došlo je do pucnjave ispred splava „Amsterdam“, zbog koje je naknadno uhapšen Marko Đ..

Pucnjava se dogodila 8. januara te godine, a napadač je, pucajući iz pištolja ispred splava „Amsterdam“, ranio M. M. i D. L., inače pripadnike obezbeđenja.

Jakovo, Surčin, pucnjava, ranjavanje, ubistvo, hitna pomoć, policija, uviđaj,
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Do vatrenog obračuna došlo je nakon što su ranjeni pripadnici obezbeđenja pokušali da spreče Marka Đ. da uđe na splav sa oružjem. Međutim. Marko Đ. je, izrevoltiran zbog te činjenice, ispalio nekoliko metaka iz pištolja na obezbeđenje, a zatim pobegao.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je kasnije pronađen sa falsifikovanim ličnim dokumentima. Ipak. on je 2018. godine pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj dvostrukog ubistva i istovremeno osuđen na šest meseci zatvora i 50.000 dinara, zbog držanja municije bez dozvole.

Sudar sa drugim splavom

Splav „Amsterdam“ se i pre nekoliko godina zatekao u fokusu javnosti, nakon što se otkačio i sudario sa susednim „Bibisom“, a potom su oba udarila u treći splav Bahus.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na sreću, tom prilikom niko nije povređen.

BONUS VIDEO: Šta je sve isplivalo potonućem splava Fristajler?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar