Foto:shutterstock by Nenad Nedomacki; arhiva Nova.rs

"Fristajler" nije jedini splav s kriminalnom istorijom iza sebe. Poslednjih godina na beogradskim splavovima česti su sukobi i tuče, pa i pucnjave. Još jedan splav u više navrata se nalazio u fokusu javnosti zbog krvavih obračuna, govorilo se da ga posećuju sumnjive ekipe, a reč je restoranu-brodu "Sava".

I restoran-brod Sava pre izvesnog vremena našao se u fokusu javnosti nakon što je 2019. godine na njemu upucan Ž. P., vlasnik objekta.

U njega je navodno pucao navodno Predrag Z., inače nekadašnji pripadnik obezbeđenja tog lokala i navodno pripadnik Radove navijačke grupe.

Foto: Nemanja Jovanović, Goran Srdanov/Nova.rs/MUP

Do sukoba je došlo za stolom, a napadač je navodno bio izrevoltiran što je izgubio posao. U jednom trenutku, vidno uznemiren, izvadio je pištolj i pucao vlasniku u noge.

Tada je obezbeđenje lokala skočilo i zgrabilo napadača.

Pročitajte još:

Izveli su ga ispred splava i tamo brutalno prebili. Sa druge strane, postojala je i druga verzija napada.

Spekulisalo se da je do sukoba došlo zbog poznate folk pevačice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

To nije jedini incident u pomenutom lokalu.

Ispred pomenutog objekta je iste godine došlo i do pokušaja ubistva. Juna te godine je došlo do napada na Darka M., koji je kobnog dana nožem napadnut u leđa.

Za pokušaj ubistva sudilo se Ivanu K., a najpre je izbila tuča ispred lokala, koja je ubrzo prerasla u krvoproliće. Darko M. je ranjen nožem, a osumnjičeni za napad su ga šutirali dok je ležao na zemlji.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Proteklih godina pomenuto mesto važi i za lokal gde se skupljaju sumnjive ekipe. Provod počinje kasno u noć, maltene kada se sve drugo već zatvori.

Sa druge strane, pomenuto mesto posećuju i brojne javne ličnosti.

BONUS VIDEO: Zaplena marihuane na graničnom prelazu Gradina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar