Foto:MUP Srbije; Aleksandar Dimitrijević; Đorđe Kojadinović

Dešavanja na "Fristajleru", kada je tokom dočeka Nove godine objekat počeo da tone, podsetila su na brojne incidente koji su se proteklih godina dešavali na pomenutom splavu. Ipak, "Fristajler" zasigurno nije jedini splav kog šira javnost pamti po incidentima, ali i kriminalnim aferama. Jedan od njih je i splav "Džimis" koji će ostati upamćen po brutalnom ubistvu vođe Delija.

Splav “Džimi”, koji više ne radi, često se nalazio na stupcima crne hronike, kako zbog tuča, tako i raznih drugih incidenata. Ipak, jedan slučaj je zauvek obeležio pomenuti splav, a to je ubistvo vođe Delija Velibora Dunjića.

Dunjić je smrtno ranjen maja 2014. godine dok je sedeo u svom automobilu. Sa njim u kolima bila je njegova devojka Nina Šobota koja je tada ranjena.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reč je o vođi ozloglašene frakcije “Hijene”, koja je poznata kao jedna od nasilnijih među navijačima. Dunjić je u trenutku likvidacije imao podebeli policijski dosije, a navodno je protiv njega podneto više od 40 krivičnih prijava.

U krivičnim prijavama je bilo svega i svačega – od nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda do trgovine narkoticima i pucnjava.

Beogradski splavovi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ubijen je ispred splava “Džimi”, a tuča je najpre počela u samom lokalu.

Za njegovu likvidaciju na optuženičkoj klupi našli su se Goran Knežević i Bojan Starovlah, optuženi da su direktno optuženom za ubistvo, šefu obezbeđenja Vladimiru Đuroviću, pomogli da pobegne i sakrije se, kao i vlasnik splava Miloš Milosavljević i Vuk Musić, jer su uklonili opremu za video-nadzor iz kluba.

Snimci i odlaganje suđenja

O pomenutim snimcima se u više navrata govorilo. Da li su uklonjeni, ko stoji iza toga, ali i da li se na njima vidi likvidacije vođe navijača.

Snimci su do danas, delom, ostali misterija.

Sem optuženima, sudilo se još nekolicini okrivljenih, ali su oni priznali krivicu u zamenu za blaže kazne – Zoran Vukić, koji je priznao da je izbegao da prijavi krivično delo te večeri kada je kao obezbeđenje radio na splavu, ali i Aleksandar Đuranović koji se otarasio pištolja, kao i Marko Gvozdenović koji je uništio hard disk sa snimcima sigurnosnih kamera.

Postupak za ubistvo Dunjića obeležila su ga brojna odlaganja. Pretres je odlagan nebrojano puta, mahom zbog promene članova sudskog veća.

Suđenje za ubistvo vođe Delija i dan danas traje.

BONUS VIDEO: Posledice potonuća splava Fristajler

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar