Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

U Šilovu kod Gnjilana juče je u večernjim satima došlo do pucnjave u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija. 

Policiji je odmah zatim slučaj prijavljen, nakon čega je patrola izašla na lice mesta i konfiskovala tane i jednu čauru, piše Kossev.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, saopštio je danas za KoSSev nove detalje o slučaju.

Kako je naveo, do pucnjave je došlo u kafani, a prethodio joj je nesporazum između osumnjičenog za pucnjavu i povređenog.

„Počinilac je poznat Kosovskoj policiji, u pitanju je Albanac, državljanin Srbije – R. H. (35). Policija trenutno traga za njim“, izjavio je Hašani.

Povrede je u pucnjavi zadobio N. S. (24) Srbin sa Kosova.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć u gnjilanskoj bolnici, i on je van životne opasnosti, potvrdio je Hašani.

Hašani ujedno tvrdi da incident nema etničku pozadinu, te da je reč o ličnom nesporazumu između dve osobe.

Policija je slučaj klasifikovala kao pokušaj ubistva i nastavlja sa istragom.

U međuvremenu se Kossev portalu javio Nikola Stojilković, predstavivši se kao povređeni u jučerašnjoj pucnjavi.

Naveo je da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supruga. Kako kaže, neposredno pre incidenta, zatražio od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 evra, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da „pravi nikakve scene“.

„Tu se on našao uvređenim i otišao je po pištolj. Nikakve svađe između mene i njega nije bilo, samo je rekao da će se vratiti i kada se vratio uperio mi je pištolj u čelo, a zatim se predomislio i ispalio je u nogu“, kaže za KoSSev Stojilković.

Poručio je da samo želi da osumnjičeni dobije najstrožu moguću kaznu.

„Ne mogu da verujem da svet umesto da ide dalje, vraćamo se u 90-te, te zbog neplaćenog duga u kafani od 14 evra, može da se uperi pištolj u čoveka i puca u njega. Sramni su postupci širenja mržnje“, dodao je Stojilković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar