Foto:Nemanja Jovanović

Prva pobeda srpske javnosti nad Draganom Markovićem Palmom mogla bi biti vest koju je večeras objavila Njuzmaks adria da svedok koji je izneo optužbe za prostituciju i pedofiliju na račun lidera Jedinstvene Srbije nije saslušan u jagodinskoj policiji, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je juče da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da danas u jagodinskoj policiji.

U saopštenju SSP-a, Tepić je navela da se odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet protiv Markovića prebačen iz Jagodine, „direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka“.

„Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, navela je juče Tepić.

Stranka slobode i pravde
Marinika Tepić. Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Nekih 30 sati kasnije, stiglo je saznanje Njuzmaks adria koja je večeras objavila svoja saznanja da svedok koji je izneo optužbe na račun Markovića Palme danas nije dao iskaz u jagodinskoj policiji, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu.

Ovo je, po svemu sudeći, prva pobeda u slučaju bunga-bunga žurki u Jagodini, i prvi korak u otkrivanju prave istine u vezi sa podvođenjem maloletnica u Jagodini. Ovo bi mogao biti i pravi test za srpsko pravosuđe, ali i signal žrtvama da se pojave u tužilaštvu, i ispričaju svoja svedočenja. A žrtava i svedoka, spremnih da se pojave na saslušanje, prema rečima Marinike Tepić, ima najmanje sedam.

Ali, sve ovo dešava se i u jeku gostovanja Markovića, koji danima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom poručuje da zna ko su svedoci, ali i da zna mnogo o vladajućim partnerima.

Uzvraća i krivičnim prijavama, pa je tako, samo danas, podneo jednu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić zbog optužbi da je organizovao podvođenje maloletnica i žena u Jagodini, a pre nekoliko dana i protiv svedoka koji ga optužuje. Prethodno, prijavu protiv Marinike Tepić podnelo je i oko 400 žena u Jagodini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare