Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Trogodišnja devojčica iz Vršca koju je otac Marko Budimirović (35) na monstruozan način ubio u utorak, a potom izvršio samoubistvo, sahranjena je oko 16 časova na lokalnom groblju u ovom gradu. Porodica i dalje ne može da dođe sebi od bola i tuge.

Deda devojčice, Svetozar Isaković neutešan je od saznanja da je izgubio unuku i navodi da je devojčica od rođenja živela sa njima u kući, pa im tragedija koja ih je zadesila još teže pada.

„Prve korake, prvi zubić, prve reči. Sve smo to zajedno prošli. Mnogo nam je teško. Suzana je pod lekovima“, kaže deda.

Dodaje da, koliko su oni znali, Marko nije imao psihičkih problema.

„Mi smo u medijima prvi put pročitali takve stvari, ali ovo ne može da uradi normalan čovek“.

Foto: FIlip Krainčanić/Nova.rs

Kako naš sagovornik dalje navodi, njegovom bivšem zetu Marku nikada nije bilo onemogućeno da viđa dete.

„Dete je u početku mogao da viđa u kontrolisanim uslovima, odnosno u Centru za socijalni rad. Pre nekog vremena, počeo je da provodi vreme i sam sa detetom, odnosno u dogovoru sa mojom ćerkom dobijao je dete koje je po dogovoru i vraćao kući“, nastavlja dalje potreseni deda devojčice.

Pročitajte još:

Svetozar dodaje i da će njegova ćerka otvoriti fondaciju po imenu njegove unuke, jer je njihova devojčica peto dete ubijeno na ovakav način.

Naš portal pokušao je i danas da stupi u kontakt sa direktorkom Centra za socijalni rad u Vršcu, kako bismo proverili pod kojim je uslovima Budimirović viđao dete, ali do objavljivanja teksta niko nije odgovorio na naše pozive.

Podsetimo, Zaštitnik građana Zoran Pašalić je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

VIDEO: Mesto gde se dogodilo ubistvo deteta, i samoubistvo, u Vršcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar