Karaburma, hronika
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvojica dečaka teško su povređena 18. jula u večernjim satima, kada je na njih, kako se sumnja, u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma naleteo automobilom Lazar G. (38), ali uprkos tome što je vozač dva puta osuđivan zbog izvršenja krivičnih dela iz domena saobraćaja, kako je to i tužilaštvo obrazložilo, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor vozaču.

Javnost je juče ostala u čudu nakon što je Prvi osnovni sud u Beogradu odbio da odredi pritvor vozaču Lazaru G. koji je pre nekoliko dana naleteo na dvojicu dečaka i njihovog oca dok je, kako su ispričali očevici, preticao autobus.

U nezgodi su teško povređena deca S.B. (10) i L.B. (5), dok je njihov otac M.B. zadobio lake telesne povrede. Kako je rekao deda povređene dece Boban M. juče, njegov stariji unuk i dalje se nalazi u komi i njegovo stanje je nepromenjeno, dok je mlađi operisan.

Tužilaštvo je juče zatražilo pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da bi mogao da utiče na svedoke, jer se branio ćutanjem. Tužilaštvo je u zahtevu podsetilo da je Lazar G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana. Takođe Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Međutim, svi ovi razlozi nisu bili dovoljni da mu Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor, već mu je sudija za prethodni postupak samo odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole. To znači da će se Lazar G. braniti sa slobode, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Tužilaštvo je najavilo da će se sigurno žaliti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare