Foto: Goran Srdanov/Nova.rs,Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić, Shutterstock

Misterija ubistva Ivane Krivokapić, studentkinje koja je živela u iznajmljenom stanu na Zvezdari u kom je 24. decembra nađena mrtva, ne prestaje da intrigira javnost posebno imajući u vidu niz nejasnih okolnosti. Policija je na licu mesta pronašla biološki trag koji bi ih mogao odvesti do ubice, ali do sada niko zvanično nije osumnjičen ili makar se njegovo ime nije zvanično saopštilo. Na osnovu pronađenih tragova i detalja sa kojima je javnost upoznata napravili smo profil Ivaninog ubice.

Osoba iz Ivanine bliže okoline

Ivanu su tog 24. decembra, nakon što se nekoliko dana nije javljala porodici, mrtvu u stanu pronašla braća, koja su kontaktirala stanodavku i policiju. U njenom stanu zatekli su Ivanino telo sa vidnim povredama na vratu, dok su joj pantalone bile svučene, a bluza podignuta. Ono što je svima odmah zapalo za oči jeste da u stanu nisu pronađeni ključevi, a da je brava bila zaključana. Odmah je bilo jasno da je Ivana svog ubicu poznavala, čim mu je otvorila vrata.

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Kako su dani odmicali, pojavile su se informacije da je (još) nepoznata osoba kobnog dana sačekala Ivanu nakon radnog vremena u jednom kafiću, te su se zajedno uputili ka njenom stanu u Ulici Dušana Popovića. Šta se potom dešavalo iza zatvorenih vrata, samo je donekle poznato.

Zadovoljavajuće materijalno stanje

Imajući u vidu da su u Ivaninom stanu, navodno, nađena dva lančića, koja su po svemu sudeći bila strgnuta s njenog vrata, može se zaključiti da ubica nije imao bilo kakvog materijalnog interesa, te nije uzeo ništa vredno iz njenog stana, pa ni nakit. Na licu mesta su takođe pronađene ni njene druge lične stvari, poput telefona, koji je bio na stolu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gajio osećanja prema Ivani?

Iako je u ovom trenutku teško reći kakva je bila priroda odnosa Ivane Krivokapić i njenog ubice, te da li je reč o prijatelju ili možda emotivnom partneru, praksa je pokazala da ovakvi tragovi, poput modrica i podliva na vratu, mogu nastati prilikom zločina iz strasti. Tome u prilog bi mogla ići i informacija da je Ivana zatečena sa zadignutom bluzom i spuštenim pantalonama.

Iako za sada nije zvanično saopšteno da je bilo ko direktno osumnjičen za Ivanino ubistvo, pojavili su se navodi da policija traga za J. G. iz Crne Gore, Ivaninim prijateljem koji se nakon što je obnarodovana vest o njenoj smrti više puta oglašavao putem medija i društvenih mreža, svakog puta ističući kako mu je žao zbog svega što se Ivani dogodilo.

Pored toga, saznalo se i da su navodno, pored modrih povreda na vratu, na Ivaninom telu detektovane još neke povrede – ozlede podlaktice, usana, oka, ali i prstiju na šaci. Takođe, utvrđeno je da je preminula tako što je ugušena najverovatnije nekom trkaninom ili jastukom.

Bonus video: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar