Uroš Stefanović
Foto: Youtube screenshot CreativeMMA

D. J. (42), jednom od osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je 2. septembra na Detelinari ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), produžen je pritvor.

Pritvor je produžen do 14. februara, potvrđuju za Dnevnik u novosadskom Višem sudu, piše 021.

Ta mera mu je, nakon hapšenja, izrečena zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još:

Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitenja, MMA borca Uroša Stefanovića, D. J. se predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka. Osim njega, za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica jer se još uvek nalazo u bekstvu.

Sumnja se da je D. J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina.

Napadači su Goranca i Stefanovića presreli kolima u Cankarevoj 8 na Detelinari. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.

Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

BONUS video: Napad na Gorana Kovačevića Goranca u Novom Sadu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar