Teodora Kaćanski Foto:printscreen/instagram@kacanska

Ubistvo novosadske fitnes instruktorke Teodore Kaćanski (30), koja je izrešetana novembra 2016. godine na Detelinari, ponovo se našlo u fokusu javnosti nakon ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca i ubistva njegovog telohranitelja Uroša Stefanovića jer se upravo ime Kovačevića još 2016. godine provlačilo kroz stranice crne hronike zbog slučaja ubistva fitnes instruktorke. Ko je ubijena Teodora Kaćanski?

Teodora Kaćanski ubijena je 16. novembra 2016. godine u večernjim satima, kada se zajedno sa svojim dečkom Nenadom Stevićem dovezla ispred njegove zgrade u Somborskoj ulici. Stević je istrčao iz automobila i ušao u zgradu, dok je Kaćanski ostala da ga čeka u vozilu.

Premestila se na vozačevo mesto kako bi preparkirala džip i u tom trenutku iz obližnjeg žbuna je izašao ubica, prišao njenom prozoru i kroz zatamnjena stakla ispalio više hitaca u njenom pravcu. Hici su je pogodili u vrat, grudi i noge i hitno je prevezena u bolnicu.

Nažalost, tri dana kasnije, nesrećna devojka je podlegla zadobijenim povredama, a mediji su tada pisali da je kobna bila ona na vratu.

O tome koliko je Kaćanski bila voljena govori i to da su Stevićevi i njeni prijatelji čekali ispred Urgentnog centra vesti o njenom zdravstvenom stanju, a kada je njena porodica donela odluku da je isključe sa aparata koji su je održavali u životu, došlo je i do manjeg konflikta između Stevića i njegovih prijatelja i porodice.

Policija je pokrenula istragu ali u samom početku nije bilo moguće pronaći motiv, jer Kaćanski nije bila kriminalac, nije imala dosije u policiji. Odmah je počelo da se sumnja da je Kaćanski ubijena greškom, posebno imajući u vidu to da su je njeni poznanici, prijatelji i kolege opisali kao izuzetno požrtvovanu osobu, profesionalca i sportistu.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Izuzete su sigurnosne kamere, ali snimak na kom se vidi ubica je bio lošeg kvaliteta i nije se moglo videti mnogo, osim da da šepa na jednu nogu. Sve što je policija pronašla ukazivalo je na to da je za ubistvo odgovoran Goran Cvejić iz Budisave, posebno imajući u vidu da je u tom periodu šepao, ali ipak nije prikupljeno dovoljno dokaza za pokretanje bilo kakvog postupka, pa je tako slučaj ubistva Kaćanski do danas ostao nerešen.

Upravo Cvejić dovodi se u vezu sa ranjavanjem Nika Uskokovića, na kog je pucao dva meseca posle ubistva Teodore Kaćanski. Veruje se da je i on upucan greškom, jer je vozio automobil Gorana Kovačevića Goranca.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Otmica Cvejića

Da je Cvijetić povezan sa Teodorinim ubistvom, kao i pokušajem likvidacije Nika Uskokovića, po svemu sudeći verovali su i Teodorin mladić Nenad Stojić, Goran Kovačević Goranac, Vladica Rakić i Božidar Bosnić. Njih petorica su optuženi da su 22. maja 2017. otela Cvijetića, a početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavili da se ne osećaju krivim, te da su izveli „građansko hapšenje samo kako bi ga predali policiji“.

Bonus video: Pucnjava u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare