Vest da je Goran Kovačević Goranac večeras u Novom Sadu bio meta atentatora, kao i da je u pucnjavi u Cankarevoj ulici ubijen njegov telohranitelj, podigla je novosadsku policiju na noge. Ispitivanje motiva ovog zločina biće jedan o prvih pravaca istrage, kao i ispitivanje njegove moguće povezanosti sa novosadskom "građanskom otmicom" iz 2017. godine, koja je usledila nakon svirepog ubistva koje je zaprepastilo čitavu Srbiju.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Iako je Goranac odavno poznat istražnim organima u Novom Sadu zbog pozamašnog dosijea i povezanosti sa poslovima oko trgovine narkoticima, šira javnost je za njega čula nakon otmice i policijske potere, koja se odvijala u Novom Sadu, maja meseca 2017.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Goranac je bio jedan od otmičara muškarca koji je dovođen u vezu sa navodno slučajnim ubistvom mlade Novosađanke Teodore Kaćanski, fitnes instruktorke i foto-modela.

Teodora Kaćanski Foto:printscreen/instagram@kacanska

Njena tragična smrt zaprepastila je tada čitavu Srbiju, posebno zbog saznanja da je najverovatnije ubijena greškom, a da je prava meta bio njen dečko Nenad Stević.

Pročitajte još:

Kobne noći, njih dvoje su bili na parkingu ispred zgrade u novosadskom naselju Telep, kada je Stević u jednom trenutku, izašao iz njihovog vozila i uputio se ka stanu. Teodora je ostala sama u kolima, a pretpostavlja se da je napravila kobnu grešku kada je za suvozačevog prešla na vozačevo mesto.

Ubica koji se došunjao sa obližnjeg gradilišta zapucao je na vozilo i teško ranio nesrećnu devojku koja je posle nekoliko dana preminula u bolnici.

Goranac, koji je inače navodno blizak Stevićev prijatelj i saradnik, učestvovao je tako u otmici osobe za koju su sumnjali da je Teodorin ubica, a nakon policijske potere uhapšeni su i ubrzo izvedeni pred sud.

Na suđenju su se branili da su samo hteli da pomognu policiji u hvatanju plaćenog ubice.

Da je Goranac upravo zbog ova dva događaja, uz koje ide i treći – ubistvo Nika Uskokovića, možda večeras bio meta atentatora, sumnja se i zbog još jednog aktera ove „građanske otmice“, koji je više puta preživeo atentate.

Upitanju je bivši policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća, takođe blizak prijatelj i saradnik dečka Teodore Kaćanski. Pre nekoliko meseci, u Bogdanovićevoj zgradi u Novom Sadu,  iz dva navrata pronađen je eksploziv.

Dalibor Bogdanović Boća Foto:Privatna arhiva

On je pre tri godine preživeo eksploziju auto-bombe koja je bila postavljena ispod njegovog vozila, i zbog koje je izgubio nogu, a nekoliko godina ranije jedva je preživeo ranjavanje u centru Novog Sada.

Da su sukobi u podzemlju motiv večerašnje pucnjave na Goranca sasvim je izvesno, a da li je u pitanju i nastavak obračuna koji počiva na ubistvu nevine devojke, pokazaće predstojeća istraga.

Podsetimo, u Cankarevoj ulici u Novom Sadu večeras, oko 21.30, došlo je do pucnjave u kojoj je jedan mladić ubijen, a ranjen Goran Kovačević Goranac. Prema nezvaničnim saznanjima jedna osoba je uhapšena.

Kako je iz Hitne pomoći potvrđeno za Nova.rs preminuo je mladić, star 26 godina. Goranu Kovačeviću Gorancu (47) je pružena lekarska pomoć i on je van životne opasnosti.