Foto: Nadzorne kamere/Printscreen

Matej Periš, Splićanin koji je nestao u Beogradu, i dalje je glavna tema u domaćim i regionalnim medijima.

Gotovo svi, od policije, preko porodice – do medija, pokušavaju da slože „slagalicu“ nestanka mladog Splićanina.

Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, koji je govorio za Slobodnu Dalmaciju.

„Niko, ali baš niko ne zna gde je Matej trčeći „jurio“ po Beogradu. Niko ne zna gde je trčao. Jasno je od uličnog videonadzora da nije od nikog bežao, jer ga niko ne prati i ne trči za njim. Ja već danima „buljim“ u sve što se može videti i dobiti iz Beograda, ne bih li primetio nešto na tim snimkama, što niko drugi nije primetio“, govori 35-godišnji Splićanin.

I primetio je nešto, kako kaže, što bi moglo biti od krucijalne važnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na jednom snimku nadzornih kamera, gde se vidi da Matej trči levom stranom puta, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se videti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali senka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema tom snimku Mateja sam zadnji put vidio da se kao „skriva“, odnosno „nestaje“ između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se“, pojašnjava Matejev prijatelj.

Nedugo nakon toga iz suprotnog smera trčeći dolaze dve osobe.

„Oni trče u suprotnom smeru s druge strane te ulice i to trče dosta onako uplašeno. Jesu li oni videli Mateja, koji je nedugo pre toga „nestao“ među tim automobilima, kako se na nejasnom snimku može videti. Ne znam zašto, ali imam osećaj da su oni nešto videli, jer Matej „nestaje“ među automobilima neposredno, pre nego što je moguće videti ovo dvoje. Možda su oni „ključ“ istrage, možda bi srpska policija njih trebala da pronađe i ispita“, kaže Splićanin.

On je rekao da prijatelji Mateja Periša sa kojima je bio u Beogradu ne žele ništa da pričaju, i da su se povukli u sebe:

„Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako da izdrže“.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram