Potraga za nestalim Splićaninom Matejom Perišem (27) traje pet dana, a dosadašnja istraga nije dala puno rezultata. Ono što je izvesno jeste da je mladić kobne večeri, tačnije u noći između 30. i 31. decembra, bio u klubu "Gotik", a potom se ulicama uputio do dela šetališta Sava Promenada, gde je i poslednji put usnimljen od strane nadzornih kamera. Portal Nova.rs napravio je rekonstrukciju kretanja Splićanina u noći kada je poslednji put viđen.

Matej je kobne večeri bio u klubu „Gotik“, gde se veselio sa šest prijatelja.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Iz zasad nepoznatih razloga, oko tri sata ujutru on je napustio klub, a potom je krenuo da trči Karađorđevom ulicom.

Kafić u Karađorđevoj

Prva lokacija na kojoj je nestali Splićanin usnimljen te večeri jeste kafić u Karađorđevoj.  Naime, njega su usnimile nadzorne kamere jednog lokala. Na njemu se vidi kako Matej protrčava pored grupe ljudi, nakon čega se prekida snimak.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Naredna, tačnije druga, lokacija na kojoj je usnimljen jeste pešački prelaz ispod Brankovog mosta. Na toj lokaciji mladić je usnimljen kako pokušava da zaustavi taksi, međutim, nakon kraćeg razgovora s taksistom, vozilo se udaljava s lica mesta.

Beograd 04.01.2022. Rekonstrukcija, nesatli Splićanin, Matej Periš, potraga, pretraga Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Za pomenuti snimak mladićev otac Nenad Periš je potvrdio da je na njemu zaista njegov sin. Ipak, nije poznato o kom se taksi udruženju radi, ali ni o čemu je nestali mladić razgovarao sa taksistom.

Matej je nakon toga nastavio da trči.

Dva snimka u Travničkoj ulici

Sledi snimak sa nadzornih kamera u Travničkoj ulici na kojem se vidi kako osoba, koja izgledom podseća na nestalog Splićanina, trči iz smera Geozavoda ka autoperionici. Naime, iz iste ulice je objavljen još jedan snimak, gde mladić u društvu devojke trči u suprotnom smeru.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ipak, ubrzo je ustanovljeno da na drugom snimku nije Matej, s obzirom da osoba na pomenuta dva snimka nema iste patike.

Silazak ka reci

Poslednji snimak sa nadzornih kamera na kome se vidi nestali Matej jeste onaj sačinjen na šetalištu Sava Promenada. Tu su ga usnimile nadzorne kamere jednog kafića, a na njima se vidi kako se Matej spušta niz stepenice ka Savi.

Ujedno, to je poslednji snimak na kome je uočen 27-godišnji Matej.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Njegov nestanak prijavljen je 31. decembra u 18 časova. Kako su prijatelji Splićanina ranije ispričali, bilo im je sumnjivo to što Mateja nigde nije bilo, dok je, sa druge strane, njegova jakna ostala u klubu „Gotik“.

Ubrzo po prijavi, policija je krenula u potragu za mladićem.

Foto: MUP Hrvatske

Ono što je izvesno jeste da proteklih pet dana sve moguće službe policije tragaju za nestalim mladićem. Slučaj nestanka Mateja Periša uzburkao je srpsku i hrvatsku javnost.

Pročitajte još:

Tokom današnjeg dana ronioci Žandarmerije pretraživali su reku Savu.

Porodica nestalog mladića se danima nalazi u Beogradu, tačnije od nedelje. Nenad Periš, otac Mateja, u nedelju oko 15 sati sleteo je avionom u Beogradu. U više navrata isticao je da ima apsolutno poverenje u srpsku policiju, kao i da samo želi da pronađe svog sina.

„Nema tog kome bi zaželeo minut ovoga što sam preživeo poslednjih dana. Svi smo mi roditelji, tu smo na ovom svetu da podignemo decu najbolje što možemo.. Ovo je veliko iskušenje za nas, samo da se Matej nađe“, rekao je Periš ranije za Nova.rs.

BONUS video: Ronioci tragaju za Matejom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare