Stojanka Stojanović, Foto: Vesna Lalić

"Ogorčena sam zbog svega što su mediji pisali o njoj, ali i na komšije koji su tim istim medijima govorili kako je Coka bila luda, kako se njen parfem osećao do Cvetkove pijace i gušio celu ulicu i slične gluposti. Sve to je gnusna laž, ona je bila jedna fina i izmučena žena koja je život posvetila tome da sina izvede na put. Zločin je počinila jer je taj čovek pretio da će joj ubiti sina. I ja sam majka, a pitala bih i ostale majke, šta bi uradile da su bile na njenom mestu?" kazala je za portal Nova.rs komšinica Stojanke Stojanović Coke (72), optužene za ubistvo građevinskog investitora, a koja je danas izvršila samoubistvo u porodičnoj kući.

Vest da je baka Coka presudila sebi skrenula je pažnju čitave javnosti, ali i uznemirila njen komšiluk u mirnoj zvezdarskoj Ulici Olge Jovanović, gde je pre dve godine počinila zločin i ubila hicima iz pištolja građevinskog investitora Zorana Trifunovića, koji je godinama unazad, na sve načine, pokušvao da je natera da mu proda kuću.

Foto: Nova.rs

„Sloboda za Stojanku Stojanović“, „Ulica narodnog heroja Stojanke Stojanović“ samo su neki od grafita koji su ispisani tik pored kuće pokojne baka Coke, čiji je zločin, još pre dve godine, duboku podelio srpsku javnost. Dok su je jedni osuđivali, (među njima i predsednik države koji je čak pokušao da slaže javnost u postojanje Stojankinih policijskih dosijea, znanih samo njemu), drugi su je zdušno branili, podržavali i opravdavali.

Među ovim drugim je i jedna Stojankina mlađa komšinica, koja je večeras sama prišla reporterima Nova.rs kako bi javnosti poručila, kako je rekla, istinu o baka Coki.

Baka Cokin sin sa policijom Foto: Nova.rs

Pročitajte još:

„Užasno su me pogodile te priče po novinama da je bila ludača i pritajni ubica. Ja nisam rodom iz ovog kraja, već mi je odavde suprug. Bila je uvek jako ljubazna, često smo razgovarale kad bismo se srele na ulici, nismo bile toliko bliske da se posećujemo po kućama. Ali tvrdim da nikada, apsolutno nikada nisam primetila niti mogla da naslutim da ona ima bilo kakve psihičke probleme. Pričala mi je najviše o svom sinu, o tome kako se sama borila za njegovu budućnost. Jedna sasvim obična, pristojna i normalna žena“, kazala je naša sagovornica.

Na pitanje da li joj se baka Coka žalila da ima problem sa investitorom, komšinica kaže da nije.

Foto: Nova.rs

„Nikada to nije pomenula, niti to, niti bilo koji drugi problem. Takođe, nije odavala utisak da je nešto muči i tišti. Posle ubistva i njenog hapšenja ljudi su pričali da je odlazila kod psihijatra u Dom zdravlja. Čak i da je imala neki duševni problem, da je zapadala u depresije što ne bi trebalo da je čudno, jer, zaboga, svi umemo da potonemo, ja nikada nisam primetila ništa od svega onoga što su mediji o njoj pisali. Ona nije bila nikakva namirisana ludača, već naprotiv fina i odmerena žena“, dodaje naša sagovornica.

Činjenica da je baka Cokin zločin podelio mišljenje u javnosti, za komšinicu nije iznenađujuća.

Foto: Nova.rs

„Strašno je što smo smo dotle došli da uzimamo zakon u svoje ruke i da se sami branimo, jer nas niko drugi zaštiti neće. Tek kad se sve dogodilo, saznala sam da je taj čovek nju godinama progonio i ucenjivao, a da je kap koja je prelila čašu bila pretnja da će joj ubiti sina. Evo, ja sam majka, a pitala bih i druge majke šta bi one uradile na njenom mestu? Ponavljam, Coka nije bila nikakava ludača, uradila je to iz očaja i bespomoćnosti“, rekla je komšinica.

Ubijeni investitor Zoran Trifunović, Foto: Printscreen

Reporteri Nova.rs sreli su još jednog komšiju koji je kazao da je poslednji put sreo Stojanku pre nekoliko meseci, kao i da je večeras čuo da je pronađena mrtva.

„Tužno, šta da kažem. Video sam policiju u jednom trenutku u ulici, pa sam izašao i čuo šta se dogodilo. Nisam je skoro video, nisam ni znao da se vratila kući“, kazao je ovaj komšija.

Podsetimo, beživotno telo Stojanke Stojanović pronađeno je danas kasno popodne u njenoj kući na Zvezdari. Ona je pronađena sa nožem zabodenim u grudi, a pored nje se nalazilo oproštajno pismo.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare