Foto: Vesna Lalić

Javnost je šokirala vest da je penzionerka Stojanka Stojanović (72) poznatija kao "baka Coka", koja je hicima iz pištolja pre dve godine na Zvezdari ubila građeviskog investitora, izvršila danas samoubistvo nožem koji je zabila u grudi. Njen slučaj ostao je upamćen po tome što je žestoko podelio Srbiju, a hladnokrvnu likvidaciju pištoljem snimile su sigurnosne kamere.

Slučaj hladnokrvnog ubistva investitora Zorana Trifunovića, koje su čak snimile i nadzorne kamere, šokirao je srpsku javnost. Tog 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari, Stojanovićeva je sa nekoliko hitaca ubila investitora Zorana Trifunovića. Ubrzo je osvanuo i snimak zločina, na kome se vidi kako baka Coka hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega starica obilazi investitora, a potom još jednom puca u njega.

Najpre je javnost ovaj zločin oštro osudila, kao i način na koji je jedna starica, bez trunke emocija, ubila čoveka. Ipak, ubrzo se saznala i pozadina zločina, a sa njom je došla i ogromna podrška Stojanovićevoj.

Stojanka Stojanović, Foto: Vesna Lalić

Saznalo se da je starica dugi niz godina trpela maltretiranje investitora, koji ju je prisiljavao da mu proda svoj plac i kuću kako bi sagradio novi objekat. Baka Cokin sin je ispričao nakon hapšenja svoje majke, da su oni sa investitorm bili u dugogodišnjem sudskom sporu, ali i da je Stojanovićeva više puta prijavljivala Trifunovića policiji zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, međitim, reakcija nadležnih je izostala.

Deo javnosti, saznavši da starica godinama nije mogla da se oslobodi od maltretiranja bahatog investitora kome, očigledno, niko nije hteo da stane na put, počeo je da je veliča i podržava.

Tako su po Beogradu ubrzo osvanuli i prvi grafiti podrške “Sloboda za Stojanku Stojanković”, a čak je i naziv njene ulice prelepljen sa papirom na kome je pisalo: “Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović”.

Veliku podršku dobila je i na društvenim mrežama, pa su tako mnogi tviteraši pokušali da “opravdaju” njen zločin.

“Loše se osećam, jako sam bolesna. Ne mogu na nogama da stojim, ne mogu da hodam, pijem puno lekova. Ja sam kod lekara non-stop”, rekla je ona za medije.

ubijeni investitor Zoran Trifunović Foto: Vesna Lalić

I pored toga što je optužnica protiv Stojanke Stojanović (72), poznatije kao baka Coka, koja se tereti za ubistvo građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) septembra 2018., podignuta početkom prošle godine, pripremno ročište u ovom postupku nije održano.

Najpre je pripremno ročište bilo zakazano za februar ove godine, ali je odloženo jer se Stojanka nije pojavila iz zdravstvenih razloga, zbog čega je sud doneo naredbu da se obavi veštačenje njenog stanja. Ipak, ono do danas nije okončano.

Nakon toga je doneta naredba o veštačenju njenog zdravstvenog stanja.

Baka Coka je večeras izvršila samoubistvo u svom stanu na Zvezdari, a pronađena je sa nožem zabodenim u grudi i oproštajnim pismom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare