Foto: Arhiva

Visoki savet sudstva (VSS) na današnjoj sednici, između ostalog, razmatrao je i intervju predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, koji je dao za portal KRIK, a u kome je otvoreno kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tužilaštvo, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Kako saznajemo, navodno se na dnevnom redu današnje sednice našao i intervju koji je Stepanović dao KRIK-u, u kome je naveo da postoje izvesni pritisci na pravosuđe, te da Viši sud, „zahvaljujući“ tužilaštvu, nema nijedan predmet visoke korupcije.

Zasad nije poznato što je tačno rečeno na sednici.

Inače, u pomenutom intervjuu Stepanović je istakao da srpsko pravosuđe nema nijedan slučaj visoke korupcije i to “zahvaljujući” tužilaštvu, odnosno da je ono odgovorno za to što se ne sudi korumpiranim političarima.

Podsetimo, intervju Stepanovića, koji je dao portalu KRIK, izazvao je puno polemike u javnosti, a o njemu se oglasio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je, očigledno izrevoltiran njegovim istupanjem u javnosti i kritikom na ručun srpskih tužilaštava, kao i tvrdnjama da je predsednik Srbije svojim izjavama o Filipu Koraću i Dragoslavu Kosmajcu vršio svojevrstan pritisak na sud, istakao da je Stepenović “dobro primljen u zapadnim ambasadama”, aludirajući na to da stranci odlučuju o našem pravosuđu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram