Jovičić pušten na slobodu, dobio nanogicu

Hronika 29. jun. 202115:47 > 18:06
Podeli:
Aleksandar Jovičić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je uhapšen zbog sumnje da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine, pušten je na slobodu, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, on je pušten uz nanogicu.

Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

* Ispravka: Viši sud u Beogradu demantovao je ove nezvanične informacije i potvrdio da je u ovom trenutku samo stavljen predlog za ukidanje pritvora Jovičiću, a da će odluka biti donesena 3. jula. Nova.rs se izvinjava čitaocima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar