Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, godinama je važio za osobu koja se dobro skriva i koja je neuhvatljiva kako za policiju, tako i za suparnike iz redova kriminalaca, pa iznenađuje činjenica da se naprasno predao hrvatskoj policiji zbog, kako je rekao njegov branilac, advokat Gordan Preglej, bagatelnog postupka za falsifikovanje isprava.

Koraćev pravni zastupnik rekao je za naš portal da se njegov klijent sam javio policiji, i da nije uhapšen, te da se protiv njega vodi bagatelni postupak za falsifikovanje isprava.

Gordan Preglej advokat
Gordan Preglej Foto: N1

„Moj branjenik je dobio saznanja da se protiv njega vodi postupak i obratio mi se i rekao da želi da sarađuje. Otišao je u policiju i rekao da želi da učestvuje“, rekao je advokat.

Ova činjenica iznenađuje imajući u vidu da je Filip Korać bio glavna meta „kavačkog klana“. Naime, sam Korać važi za odanog prijatelja Luke Bojovića, čija grupa se priklonila „škaljarskom klanu“, a nakon nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji, u ratu protiv „kavačkog klana“.

Kao „ekspozitura“ „kavačkog klana“ za ubijanje, u Beogradu je nastala grupa okupljena oko Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, koja je izvršila likvidacije nekih bitnih škaljaraca. Koliko je Korać bio na meti Belivuka i Miljkovića, pokazuju poruke koje su preko aplikacije SKAJ slali njemu, a u kojima su bile slike iskasapljenih ljudi i poruke upućene Koraću.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Koraća su pokušali i da namame, kada su oteli i likvidirali njegovog saradnika Gorana Veličkovića Goksija, vođu suprotstavljenih „Jang bojsa“, sa kojima je Belivuk bio u sukobu.

Na telu ubijenog Veličkovića ispisali su poruku krvlju „Korać je pi*ka“, i ispod toga i „Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, navataćemo te!“.

Zbog činjenice da je znao da je na meti suparnika, o Koraćevom kretanju se malo zna nakon što je u leto 2016. godine bio pritvoren 48 sati u Zvorniku, zbog ispitivanja o ubistvu Čede Đokića. Spekulisalo se da se kreće po Holandiji, Belgiji, Austriji, ali i da se neko vreme nastanio u Sloveniji i Hrvatskoj.

Međutim, za to vreme, uspeo je da izbegne sudbinu koje je zadesila oko 50 ljudi, koji su ubijeni u ratu dva crnogorska klana, iako je bio jedan od glavnih meta „kavačkog klana“.

Paralelno sa tim, pažnja bezbednosnih službi svakako je bila na Koraću, budući da je važio za glavnog čoveka Luke Bojovića, nakon njegovog hapšenja u Španiji 2012. godine. Takođe, srpska policija podigla je 2019. godine crvenu Interpolovu poternicu protiv Koraća, koja je ubrzo povučena.

Filip Korać Foto:MUP Srbije

Zašto se Korać naprasno predao, i time na neki način ugrozio sebe, pitanje je koje trenutno visi u vazduhu.

BONUS VIDEO: Uhapšen mladić koji je izbo ženu u Melencima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar