Foto:MUP Srbije; Vesna lalić/Nova.rs

Filip Korać, desna ruka Luke Bojića koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Španiji, predao se pre nekoliko dana hrvatskim organima, koji ga tereti za falsifikovanja dokumenata. O Koraću mediji godinama pišu kao o jednoj od bitnijih figura u srpsko-crnogorskom podzemlju, a portal Nova.rs otkriva sve detalje iz života čoveka koji je slovio za slabu tačku klana Belivuk-Miljković.

O tome da je bio trn u oku klanu uhapšenih vođa navijača Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govorio je i okrivljeni saradnika Bojan Hrvatin.

Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje, ispričao je u tužilaštvu da su članovi tog klana fotografije izmasakriranih tela slali Filipu Koraću, u nameri da ga zastraše. Na jednoj od izmasakriranih tela čak su i krvlju napisali Koraćevo ime.

„Koraću pi…“, pisalo je na telu žrtve.

Inače, Filip Korać je proteklih godina označavan kao osoba bliska „škaljarskom klanu“, koji je u dugogodišnjem sukobu sa „kavačkim“, a iza kog stoji Radoje Zvicer. „Kavački klan“ blizak je upravo grupi uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, te je jasno da je između njih postojao sukob.

Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Iako je Korać, do skoro, slovio za slobodnog čoveka u Srbiji, o njemu se proteklih godina u više navrata pisalo. Navodilo se da je Korać nakon hapšenja Luke Bojovića u Španiji na sebe preuzeo sve njegove poslove.

Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

U fokusu javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju.

Pročitajte još:

Ipak, protiv Koraća je kasnije obustavljena istraga, iako ga je i predsednik države Aleksandar Vučić u javnosti dovodio u vezu sa zločinom i nazvao dilerom droge.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate iza umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: „Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio“ „, rekao je svojevremeno Vučić na konferenciji za medije.

Dešavanja na južnoj tribinama

Inače, Korać se u žiži javnosti našao i decembra 2017. godine, tokom derbija Partizana i Crvene zvezde, kada su na južnoj tribini stadiona u Humskoj ulici nastali neredi.

Foto: Pedja Milosavljevic

Došlo je do opšte tuče između navijača Partizana, gađanja upaljenim bakljama i bežanje onih koji žele da izbegnu udarce. Kao organizator puča, odnosno pokušaja preuzimanja tribine jedne grupe od strane druge, bio je označen upravo Korać.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar