Filip Korać Foto:MUP Srbije

Zagrebački advokat Gordan Preglej, pravni zastupnik nedavno uhapšenog Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, za portal Nova.rs govori o detaljima u vezi sa predajom njegovog klijenta. Preglej najpre ističe da se njegov klijent sam predao, te da nije uhapšen, dodavši da se protiv Koraća vodi bagatelni postupak za falsifikovanje isprava.

„Moj branjenik je dobio saznanja da se protiv njega vodi postupak i obratio mi se i rekao da želi da sarađuje. Otišao je u policiju i rekao da želi da učestvuje“, ističe advokat.

Kako navodi, reč je o bagatelnom postupku, te da tu nema nikakve misterije.

„Od njega su mediji napravili to što su napravili, protiv njega se ne vodi nijedan drugi postupak. Netačni su navodi da je imao lažna dokumenta, došao je sa legalnim dokumentima, predao ih“, ističe Preglej.

Gordan Preglej advokat
Gordan Preglej Foto: N1

Korać se trenutno nalazi u izolaciji, jer su i u Hrvatskoj na snazi mere protiv koronavirusa, te još uvek nije saslušan.

„Još uvek nije saslušan“, kaže advokat.

O tome da li se protiv Koraća vodi bilo kakva istraga u Srbiji, ističe da nema takvih saznanja.

„Ja sam advokat u Hrvatskoj, ali prema mojim saznanjima, sem ovog, protiv njega se ne vodi drugi postupak. Postupak koji se vodio pre nekoliko godina je obustavljen, te je on slobodan čovek u Srbiji“, navodi advokat.

Inače, Korać se poslednji put u javnosti pominjao 14. januara 2020., kada je za njim bila raspisana crvena poternica zbog podstrekavanja na ubistvo, a zatišje je nastupilo nakon što je Više tužilaštvo obustavilo istragu protiv njega.

Istraga protiv Koraća je obustavljena zbog nedostatka dokaza u slučaju likvidacije Blaža Đurovića, koje se dogodilo 2018. godine na Voždovcu.

Podsetimo, Filip Korać uhapšen je u Hrvatskoj još 24. aprila zbog falsifkovanja isprava, a reč je o čoveku koji slovi za osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

BONUS VIDEO: Koliko traju suđenja u Srbiji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar