Foto: Shutterstock/Nebojsa Markovic

Viši sud u Beogradu osudio je u julu ove godine Aleksandra Petrovića, radnika obezbeđenja koji je 2013. godine na Bir festu tukao Nikolu Soskića, na sedam meseci kućnog zatvora.

Sud je odlučivao po žalbi Petrovićevog advokata na presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz novembra 2019. godine kojom je njegov klijent prvostepeno osuđen zbog nanošenja teške telesne povrede, ali na kaznu zatvora od deset meseci, piše CINS.

U obrazloženju presude navodi se da je ova kazna bila prestrogo odmerena, i da se olakšavajućim i odsustvu otežavajućih okolnosti „nije dao adekvatan značaj“, zbog čega je preinačio presudu i odredio manju kaznu.

Soskićev advokat Oliver Dojčinović za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) najavio je tužbu za naknadu štete.

„Pripremamo tužbu za naknadu nematerijalne štete koja je naneta Nikoli zbog pretrpljenih duševnih bolova, fizičkih bolova, umanjenja opšte životne aktivnosti, pretrpljenog straha, naruženosti. On je imao nagnječenje mozga u predelu čela“, objašnjava Dojčinović.

Tužba za naknadu štete će biti upućena i Gradu Beogradu, kao organizatoru Bir festa, ali i samom Bir festu kao pravnom licu.

Podsetimo, napad na Nikolu Soskića se dogodio 17. avgusta 2013. godine kada je sa kolegom napustio ograđeni prostor jedne od zabava na Beer Fest-u, nakon čega im obezbeđenje nije dozvolilo da se vrate. Nekoliko minuta kasnije njegov drug je preskočio ogradu i pao na zemlju, a obezbeđenje mu je prišlo i, umesto da ga izbace, počeli su da ga tuku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar