Nikolina J. (13) preminula je juče u kragujevačkom Kliničkom centru posle saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. decembra. Nju je na pešačkom prelazu oborio automobil, a lekari su se duže od tri nedelje borili za njen život. Počinilac ove nesreće je na slobodi, a ogorčeni roditelji Nikolininih drugova, deca iz škole i odbojkaškog kluba, kao i brojni Kragujevčani, danas su kod pešačkog prelaza palili sveće i apelovali na pravosuđe da počinilac što pre bude adekvatno kažnjen.

Nastradala Nikolina J. duže od 20 dana bila je u komi, posle nesreće u kojoj je kao pešak zadobila teške povrede glave i grudnog koša.

Tragične vesti 1. januara zatekle su sve koji su se molili da ova devojčica preživi, a roditelji Nikolininih drugara danas su organizovali skup kod pešačkog prelaza na Bulevaru kraljice Marije u neposrednoj blizini Tržnog centra ,,Big fashion‘‘.

Foto: Aleksandra Petrović

Oni zahtevaju pravdu za Nikolinu i pozivaju nadležne da što pre adekvatno kazne vozača koji je 7. decembra Nikolinu pokosio na pešakom prelazu.

,,Vozač je posle 48 sati pušten na slobodu, a ni do danas nije poznat njegov identitet. Nikolinu više ništa ne može da vrati, a taj bol koji osećaju roditelji ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Oni su ogorčeni, ogorčeni smo i mi i ceo Kragujevac. Zašto se krije identitet tog čoveka? Roditelje nije niko kontaktirao, ni oni nemaju nikakvu informaciju. Apelujemo da se ovakva tragedija u našem Kragujevcu ne ponovi. Grad je do skoro bio ne tako rizičan grad. Tražimo da počinilac bude adekvatno sankcionisan, mislim da će prava kazna uticati na vozače, da promene svest i da bulevarom više ne voze 90 na sat‘‘, rekla je Maja Jović, majka Nikolinine drugarice iz odeljenja.

Foto: Aleksandra Petrović

Kragujevčani su se samo nekoliko dana posle nesreće na pešačkom prelazu, izborili da se na mestu gde je oborena Nikolina ugrade usporivači saobraćaja.

Foto: Aleksandra Petrović

Taj zahtev prvenstveno je stigao od roditelja Nikolininih školskih drugara i iz Odbojkaškog kluba ,,Smeč 5‘‘ u kome je Nikolina trenirala, ali su ga podržali i brojni Kragujevčani koji žive u tom delu grada.

U neposrednoj blizini pešačkog na kome je oborena Nikolina, nalaze se dve osnovne škole, a tu spornu deonicu koristi i veliki broj građana zbog dolaska u tržni centar.

Foto: Aleksandra Petrović

Gradska vlast je samo nedelju dana posle zahteva građana, ugradila usporivače saobraćaja na tom pešačkom prelazu, a osim u Bulevaru kraljice Marije, platforme za usporavanje postavljene su u još četiri gradske ulice.

Građani su tada istakli da je ,,nažalost bila potrebna tragedija‘‘, da bi došlo do reakcije nadležnh za povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Foto: Aleksandra Petrović

Nikolina J. bila je učenica sedmog razreda i trenirala je odbojku. Ona će biti sahranjena sutra na gradskom groblju ,,Bozman‘‘.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća u Beogradu, dvoje poginulih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare