Devojčica je oborena u sredu uveče prilikom povratka iz škole i to na pešačkom prelazu. Zadobila je teške povrede glave i grudnog koša. Trenutno je na lečenju u intenzivnoj nezi UKC-a i u stanju veštačke kome. Ova strašna nesreća razbesnela je građane, koji su danas protestovali na pešačkom prelazu na kome je oborena devojčica i poručili nadležnim gradskim i republičkim organima da hitno preduzmu mere za bolju bezbednost u saobraćaju.

Transparent sa porukom ‚,Budi jaka‘‘, nosile su devojčice iz odbojkaškog kluba ‚,Smeč 5‘‘ u kome trenira trinaestogodišnja učenica koju je pokosio automobil pri povratku iz škole.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Podršku svojoj klupskoj drugarici devojčice su poslale prelazeći pešački prelaz na kome je oborena, a to je ujedno bila i poruka nadležnim vlastima da građani i deca nisu bezbedni čak ni na pešačkom prelazu.

Nesreća se dogodila u sredu, u Bulevaru kraljice Marije, ispred Tržnog centra ,,Big Fashion‘‘, a ta ulica u Kragujevcu je odranije poznata kao ,,crna tačka‘‘ u saobraćaju.

Protest na mestu nesreće, organizovali su roditelji iz kluba i osnovne škole u koju ide oborena devojčica, ali su ih podržali i brojni građani koji žive u blizini i koji svakodnevno koriste ovu saobraćajnicu.

,,Deca ovde svakog dana prelaze ulicu, jer su tu dve škole. Ograničenje je 50, ali malo ko to poštuje i vozi se jako brzo. Mi molimo i apelujemo da se ova ulica nakako obezbedi. Ako ne može ležeći policajac, bar da se pojača osvetljenje na ovom mestu, da se postave sigurnosne kamere. Bilo šta, samo da se spreče ovakve tragedije‘‘, rekla je Maja Jović, majka čije je dete u odeljenju sa oborenom devojčicom.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ogorčeni građani traže hitnu reakciju, a u znak protesta, oni su na sat vremena blokirali saobraćaj na bulevaru, koji je ujedno magistralni pravac prema Kraljevu.

Gotovo svi, sa kojima smo razgovarali, nabrajaju po dva tri slučaja saobraćajnih nesreća i naglih kočenja automobila kojima su prisustvovali i ukazuju, da rešavanje bezbednosti u ovoj ulici više ne sme da se odlaže.

Kragujevčanka Gordana Pašajlić za naš portal kaže, da je jednom ,,zamalo izgubila glavu‘‘, na istom pešačkom prelazu.

,,Počela sam da prelazim, stao je jedan auto, ali nije onaj iz druge trake. Da nisam stala, pregazio bi me. Ovde sam se nagledala strašnih stvari. Ovo je veliko naselje, iz jedne zgrade su čak pisali peticiju, ali ništa nije urađeno. Krajnje je vreme da se nešto uradi, inače će mnogi da stradaju‘‘, poručila je Gordana.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Roditelji iz škole i odbojkaškog kluba u kome trenira povređena devojica, najavili su da neće stati sve dok ne bude urađeno nešto konkretno na povećanju bezbednosti na toj kritičnoj saobraćajnici u Kragujevcu.

Oni su najavili da će na istoj raskrsnici ispred tržnog centra protestovati svake subote, kao i da će na sat vremena blokirati saobraćaj.


BONUS VIDEO: Prelazak preko pešačkog prelaza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar