Saobracajna nesreca sudar udes
Saobraćajna nesreća u centru Beograda Foto:FoNet/Milica Vučković

Devojčica (13) zadobila je teške telesne povrede i hitno je hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Ona je sinoć oko 19.00 sati oborena na pešačkom prelazu ispred tržnog centra "Big Fashion" na magistralnom pravcu Kragujevac-Kraljevo.

„Prizor je bio jeziv, sledio sam se kada sam video razbacane patike po ulici i školski ranac. Na oko 30 metara od pešačkog, video sam nepomično dete na ulici. Bilo je strašno. Sve se možda desilo minut dva pre nego što sam tuda prošao, još ni hitna pomoć nije stigla‘‘, svedoči za Nova.rs Kragujevčanin koji je zamolio za anonimnost (ime i prezime poznato redakciji).

On kaže da se još nije smirio od scena kojima je sinoć prisustvovao i da je zabrinut, kako kaže, zbog još jedne teške saobraćajne nesreće na istoj deonici.

Naš sagovornik inače živi na oko 300 metara od tržnog centra i ističe da je Bulevar kraljice Marije, gde se sinoć dogodila ova strašna nesreća „crna tačka“ u gradu.

„Ne znam koliko još žrtava treba da bude, da bi se ta deonica nekako regulisala, bar da postave ležeće policajce. Svi u naselju smo zabrinuti, malo malo pa se baš ispred tržnog centra dogodi nesreća, a komšije od jutros pričaju, da je ovo  treća u poslednja dva tri meseca“, upozorio je ovaj Kragujevčanin.

Direktor škole u koju ide devojčica: Strahujem od te raskrsnice

U blizini tržnog centra „Big Fashion“ nalaze se dve osnovne škole, a trinaestogodišnja devojčica koja je sinoć oborena na pešačkom prelazu je učenica OŠ „Treći kragujevački bataljon“, potvrdio je za Nova.rs Slobodan Živanović, direkor te škole.

On kaže da su ga vesti o teškoj nesreći učenice pogodile i da je u stalnom kontaktu sa roditeljima, ali da ne može da iznosi nikakve detalje o trenutnom zdravstvenom stanju povređene devojčice.

Ukazuje da se njihova škola nalazi u neposrednoj blizini prometne raskrsnice na kojoj se često dešavaju saobraćajne nezgode, te da ga svaki put, kako kaže, obuzme jeza, kada čuje za neku nesreću.

„Većina naših učenika koristi Bulevar kraljice Marije na putu do škole i to je nama jedna o najvećih nelagodnosti. Naše učenike savetujemo da izbegavaju raskrsnicu ispred samog tržnog centra i da koriste pešačku pasarelu ili podvožnjak. Pošto taj bulevar ne prolazi direktno pored škole, mi nemamo nikakve ingerencije da tražimo postavljanje ležećeg policajca. Zbog toga sa učenicima imamo pojačan rad na edukaciji o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Na toj deonici nesreće se često dešavaju i ja privatno mogu da kažem, da se svaki put uznemirim. Deca žive u blizini, tu raskrsnicu i privatno koriste, ne samo kada dolaze u školu. Nažalost, mi kao škola ne možemo da utičemo da se saobraćaj drugačije reguliše“, još uvek uznemiren priča direktor Živanović i objašnjava da su ležeći policajci postavljeni u dve ulice koje imaju direktan prilaz školi.

Povređena devojčica je sa teškim telesnim povredama hitno prebačena u Univerzitetski klinički centar. Iz te ustanove za naš portal su rekli da je devojčica primljena sa ,,dominantnim povredama glave i grudnog koša“ i da se trenutno nalazi na lečenju u Jedinici intenzivne nege.

U kragujevačkom Osnovnom javnom tužilaštvu, našem portalu je potvrđeno da je policija obavila uviđaj u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca i da je vozaču koji je oborio devojčicu na pešačkom prelazu, određeno zadržavanje do 48 sati.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom Brdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar