Lokalizovan požar u fabrici „Sloboda“ u Čačku

Hronika 20. jun. 202121:21 > 22:55
Podeli:
Čačak, 20.06.2021. Fabrika Sloboda Čačak, dim , požar, policija
Foto: Nenad Nešović

Večeras, negde oko 20:30 sati pojavio se dim u blizini fabrike "Sloboda" u Čačku. Prema rečima našeg reportera koji se nalazi na licu mesta, vatra je izbila u krugu fabrike, pa se nakon toga proširili ka šumi koja se nalazi iznad magacina. Nakon intervencije vatrogasaca, požar je lokalizovan.

Prema informacijama koje su nama dostavili meštani, vatra je zahvatila šumu i širila se ka zaseoku Tomaševići. Kako smo saznali u vatrogasnoj jedinici u Čačku, u gašenju požara učestvovale su vatrogasne ekipe koje lokalizuju vatru.

Kako smo saznali u vatrogasnoj službi u Čačku, u šumi kod fabrike izbio je požar, koji je lokalizovan. Prema rečima našeg sagovornika nema povređenih.

„Više vatrogasnih vozila i spasilaca su na terenu, sa njima su i službe MUP-a Srbija i vatrogasne ekipe fabrike Sloboda“, rekao on za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, za sada se ne zna šta je uzrokovalo izbijanje vatre u šumi.

Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić izjavio je za Nova.rs da je predveče izbio požar u blizini magacina gde bila eksplozija, pa se požar proširio ka šumi iznad magacina.

Prema njegovim rečima, požar je lokalizovan u krugu fabrike, a sada se pristupa dogašivanju vatre u šumi, javlja reporter Nova.rs.

Milić je dodao da nema bojazni po stanovništvo.

Naš reporter javlja da se je Pridvorički put zatvoren za saobraćaj, a na licu mesta se nalaze dve patrole saobraćajne policije koje sprečavaju ljude da prođu kolima.

Fabrika Sloboda Čačak, dim
Foto: Nenad Nešović

Prema rečima komšije Nenada, koji živi neposredno u blizini fabrike, nekoliko kola je ušla u krug fabrike i pretpostavlja se da se zapalilo rastinje.

Naš sagovornik navodi da nije bilo niti eksplozije, niti detonacija, ali pretpostavlja da se zapalila neka eksplozivna naprava koja nije uništena. Prema njegovim rečima, „stanje nije alarmantno“.

Kako su rekli za Nova.rs, ne zna se šta je uzrok izbijanja požara.

Podsećamo, u subotu uveče, nešto pre 20 sati došlo je do eksplozije u fabrici „Sloboda“, prilikom koje su povređena tri radnika. Ubrzo nakon toga, gradonačelnik Milun Todorović naredio je hitnu evakuaciju građana koji žive u blizini fabrike.

Dan nakon eksplozije, nekoliko radnika iz čačanske ‘Slobode’, radne jedinice pirotehnika, pozvano je da dođu na posao kako bi natovarili robu i isporučili kupcima, saznao je naš reporter.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar