Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Veliki požar izbio je na Karaburmi oko 18 časova i 45 minuta, kada se, prema prvim informacijama, na Slanačkom putu zapalio magacin preduzeća za reciklažu. Požar je lokalizovan i na sreću, nema povređenih osoba. Reporter Nova.rs sa lica mesta javlja da vatrogasna vozila i dalje pristižu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar koji je izbio u pogonu za reciklažu fabrike „Trudbenik“, saopštio je MUP.

Kako javlja reporter Nova.rs, iako je požar lokalizovan, gust dim je dalje kulja, a na Karaburmi i dalje opšti haos. U intervenciji je učestvovalo 25 vatrogasaca-spasilaca sa osam vatrogasnih vozila, a dogašavanje požara je u toku.

Saobraćaj se normalno odvija.

Građani sa kojima su razgovarali naši reporteri, tvrde da se u trenutku kada je požar izbio čulo kao da je u pitanju manja detonacija.

Kod tržnog centra se nalazi hidrant gde se vatrogasni kamioni pune vodom, a stigla je i cisterna gradskog vodovoda. Hitna pomoć je takođe na licu mesta, tačnije na glavnom ulazu u Ciglanu.

Tu je i saobraćajna policija, koja ne dozvoljava prilaz unutar fabrike „Trudbenik“.

Prema nezvaničnim informacijama, ekplodirao je kompresor. Takođe, nekoliko kuća u blizini evakuisano je čim je požar buknuo.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Veliki oblak gustog crnog dima mogao je da se vidi iz svih delova centralnih opština Beograda,  i čuju se sirene vatrogasnih kola.

Prema informacijama koje je objavila Inicijativa Ne davimo Beograd, a na osnovu njihovih izvora, požar je izbio na objektu kod Ciglane, na prostoru između Višnjičke banje i Karaburme.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar