„Povratak Prelića na tribine nije mogao da se desi bez države“

Hronika 09. sep. 202110:00
Podeli:
Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Advokat Boža Prelević izjavio je da je oslobađanje navijača Đorđa Prelića daljeg služenja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ubistva Francuza Brisa Tatona, nije moglo da se desi bez države i istakao da je taj slučaj od centralnog značaja "kada se pogleda paralela" sa Veljkom Belivukom.

„Bez podrške države nisu bili Aleksandar Stanković – Sale Mutavi, niti Belivuk. To daje gorak ukus uslovnog puštanja Prelića. Nema tu ni fudbala, ni etike, nijedne institucije“, kazao je Prelević za NIN.

Prelević je naveo da je centralno pitanje zašto se spremaju huligani i šta se očekuje u Srbiji, pa su njihove usluge potrebne.

Đorđe Prelić Foto: Privatna arhiva

„Jedino što će u Srbiji da bude su izbori. Da li im trebaju da biju ljude po ulicama“, upitao je on.

Komentarišući to što je Prelić pušten ranije iz zatvora, Prelević je kazao da on i njegove kolege nisu skoro čule da je Apelacioni sud preinačio neku odluku koju je mogao da vrati Višem sudu na novo odlučivanje.

On je rekao da nije uobičajeno da Apelacioni sud preinači odluku ni u mnogo benignijim slučajevima, i da je mogao da vrati predmet na novo odlučivanje ili da se sačeka i ponovi zahtev za tri meseca.

„Ovde se očito nekom jako žurilo. Dosta govori da na pretres nisu došli ni tužilac, ni iko iz zatvora. Koje su onda rasprave i koje činjenice bile važne za Apelacioni sud da pusti Prelića. Nema tu ništa drugo osim interesa vladajuće stranke“, ocenio je on.

NIN piše da je nekadašnji vođa navijačke grupe Alkatraz Đorđe Prelić (36), koji je pušten na uslovnu slobodu iz zatvora gde je bio zbog ubistva Tatona i protiv koga je tužilaštvo posle 12 godina obustavilo postupak za napad na policajce, ponovo zauzeo istaknuto mesto na tribinama Partizana.

Bonus video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar