Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Specijlani sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne grupe zbog zločinačkog udruživanja i više najtežih krivičnih dela - među kojima su brutalna ubistva, silovanje, mučenje, trgovina drogom...

Nakon što su razmotrane žalbe branilaca, Specijlani sud je potvrdio optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovu odluku advokati takođe imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsećanja radi, prema optužnici koja obuhvata 30 osoba, grupa Veljka Belivuka tereti se za pet ubistva – Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Pripadnici grupe su, kako je navedeno, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet…

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije „Skaj“.

Ipak, kako je Nova.rs pisala, u optužnici se nisu našle fotografije koje je predsednik Aleksandar Vučić pokazao na spornoj konferenciji za medije kada su iznošeni jezivi detalji iz istrage vođene protiv ove grupe. Optužnica, takođe, ne obuhvata nijednog policijskoj funkcionera, uprkos brojnim navodima da je kriminalna grupa bila u sprezi sa nekim iz državne strukture.

Zaplenjeno oružje Foto:MUP Srbije

Pored toga, period pre 2019. godine u kom je kriminalni klan nastao i uveliko „radio“, pratkično ne postoji, niti je opisano na koji način je organizovana kriminalna grupa formirana.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je početkom februara ove godine.

Bonus video: Veze između kavačkog klana i grupe Velje Nevolje

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar