Foto: promo GSS

Ekipe Gorske službe spasavanja (GSS) Sarajevo danas su nastavile potragu za nestalom osobom u kanjonu Rakitnice kod Sarajeva u Bosni i Hercegovini (BiH).

Prema pisanju portala Avaz, na teren je izašlo devet timova, raznih specijalnosti: timovi za spašavanje na vodi i pod vodom, timovi za kopnenu podršku, timovi sa dronovima.

„Plan je da se iz više pravaca napravi prilaz prema kanjonu te da se u toku dana pregleda i pretraži veći deo samog kanjona. Samu potragu otežavaju teški vremenski uslovi, kiša, magla, susnežica i hladnoća“, naveli su iz GSS Sarajevo.

Inače, GSS Stanica Sarajevo dobila je obaveštenje od policije da se muška osoba srednjih godina uputila u kanjon Rakitnice u petak 7. maja 2021. godine u popodnevnim satima.

Porodica je prijavila nestanak policiji, nakon čega su alarmirane službe.

„Akciju spašavanja otežava vodostaj reke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtevan i za prolazak celog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme. Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizovati opsežna potraga na celom delu kanjonja Rakitnice“, rekli su za Avaz iz GSS.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar