Foto:TANJUG/ MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, od stupanja na dužnost, smenio je veliki broj načelnika policijskih uprava u Srbiji, postavljenih od strane bivšeg ministra MUP, a sada odbrane, Nebojše Stefanovića, a rotacije u ovom sektoru ne prestaju. Poslednja u nizu je smena dosadašnjeg načelnika niške saobraćajne policije zbog nesreće koju je izazvao vozač audija smrti Nemanja Stamenković (19), a na čije je mesto došao Ivica Stanković, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, Stanković je rođen 1982. godine u Vranju, a završio je policijsku akademiju. Radio je u Upravi saobraćajne policije, u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pročitajte još...

Prema rečima izvora Nova.rs, Stankovića prati dobar glas, a slat je na zadatke gde je situacija bila urgentna i gde je bila neophodna hitna reakcija, odnosno rešavanje problema.

Podsetimo, dosadašnji načelnik niške saobraćajne policije smenjen je pre dva dana, prilikom posete ministra policije Aleksandra Vulina PU Niš. On je smenjen nakon sastanak održanog povodom saobraćajne nezgode u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil marke „audi“. U toj nesreći nastradali su dvanaestogodišnji dečak Andrej Prekljušaj i četrdesetosmogodišnji Dejan Ilić.

Inače, već nekoliko meseci u toku su smene u policijskih upravama. Dosad je smenjen veliki broj načelnika koje je postavio bivši ministar policije Nebojša Stefanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)