Podeli
Foto: Nova.rs

Protest građana Niša kojima traže zaštitu od "bahatih vozača", a povodom nedavne nesreće u kojoj su nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48) i koju je izazvao 19-godišnji Nemanja Stamenković, počeo je danas u 15 sati na mestu na kojem se dogodila stravična tragedija. Kako saznaje portal Nova.rs, na protestu su i članovi porodice nastradalih.

Na licu mesta okupilo se više od stotinu građana kivnih zbog bahate vožnje vozača, zbog kojih dolazi do tragedija, odnosno saobraćajni nesreća sa smrtnih ishodom. Nišlija Milan Miljković rekao je novinarima da je on putem društvenih mreža pozvao na protest, pre svega roditelje, jer je, kako je rekao, svačije dete moglo da bude na trotoaru Bulevara Medijana gde je automobil pokosio ljude.

“Ovo traje mnogo dugo. Svuda širom grada se dešavaju nesreće, na Bulevaru Nemanjića, u Durlanu su dve sestre poginule, u Niškoj Banji je na putu poginuo mladić. U 80 odsto slučajeva su krivci bili pod dejstvom alkohola”, rekao je Miljković.

Protestu je prisustvovala i Gabrijela Ilić, ćerka poginulog Dejana Ilića, koja je istakla da je došla da bi pitala dokle će se određivati “mizerne” kazne za saobraćajne udese.

Foto: Nova.rs

“Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava?”, pitala je Ilić.

Sa druge strane. Zorica Petrović, tetka poginulog Andreja Prekljušaja, istakla je da mora da se stane na put selektivnom kažnjavanju “maminih i tatinih sinovima”.

“Mora da se promeni zakon i da se za brzu vožnju odredjuju zatvorske kazne, pa da vidimo ko će sledeći put da prekorači brzinu, ali da se ne kažnjavaju ljudi selektivno. Vozač “audija” će sigurno sledećeg leta da se kupa na bazenu sa ‘nanogicom’ “, očekuje Petrović.

Ona je zatražila smenjivanje načelnika Policije i njegovih saradnika jer, kako je kazala, “ne rade svoj posao i ne štite gradjane”.

Okupljeni građani su se potom uputili ka Policijskoj upravi Niš.

Foto: Nova.rs

Iz Udruženih sindikata Srbije “Sloga” još pre nekoliko dana su najavili ovaj protest.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. janura, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem pokosio 48-godišnjeg Ilića i 12-godišnjeg dečaka.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar