Čedomir Kokanović Foto:N1

Nakon što je disciplinsko suđenje protiv advokata Čedomira Kokanovića pred disciplinskim sudom AKB prekinuto danas zbog incidenta koji je izazvao svedok na suđenju Vladimir Beljanski, inače predsednik Advokatske komore Vojvodine, Kokanović kaže da advokati treba da budu profesionalci i da ne pribegavaju bilo čemu što nije usmena i pisana reč.

„Neprijatna je stvar generalno što se ovo desilo jer mi advokati se žalimo da ima veliki broj nerazrešenih slučajeva napada na advokate, i kritikujemo državu zbog toga, a onda mi međusobno napravimo ovakvu jednu stvar u našoj komori, te tako, na neki način, sebi umanjujemo pravo da kritikujemo državu“, kazao je za Nova.rs advokat Kokanović.

Kako je pojasnio, nije bilo nikakve tuče, već je došlo do incidenta kada je advokat Vladimir Beljanski njega i njegovog pravnog zastupnika polivo vodom.

„Imamo situaciju gde neko nekoga poliva vodom jer mu na suđenju kaže nešto u vezi sa suđenjem. Advokati, koji su svaki dan po prirodi posla suočeni sa suprotstavljenim mišljenjima, treba da budu profesionalci i da ne pribegavaju bilo čemu što nije usmena ili pisana reč“, kaže Kokanović za Nova.rs.

Advokati, voda
Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, suđenje pred Advokatskom komorom Beograda je danas nakon ovog incidenta odloženo jer je, kako smo pisali, sve, uključujući i papire i dokumenta, bilo mokro.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare