Nikola Radevic
Nikola Radević Foto:kraljevo.rs

Pomoćnik gradonačlenika Kraljeva za sport i omladinu Nikola Radević razrešen je dužnosti bez obrazloženja, nekoliko sati posle pisanja portala Nova.rs o skandalu koji je izazvao krajem prošle godine u kafiću u Kraljevu kada je seksualno uznemiravao gošće a potom dobio batine na ulici po izlasku iz lokala.

Ovo ekspresno smenjianje na Badnji dan, saopšteno u jednoj jedinoj rečenici na lokalnoj televiziji usledilo je nakon 11 dana ćutanja nadležnih, pre svega policije o događajima od 26. decembra. Redakcija portala Nova.rs uputila je 3. januara u 10 časova pitanja Informativnoj službi MUP Srbije o dogaajima u Kraljevu, ali do danas nije stigao odgovor.

I ne samo to, ne da MUP nije hteo da odgovori na pitanja, nego su kraljevački policajci radili na zataškavanju celog skandala, a pojedini inspektori su čak uništavali potencijalne dokaze – snimke kamera za video-nadzor i „upozoravali“ vlasnike lokala koji se nalaze u blizini kafića gde je bila tuča da je bolje za njih da se snimak nigde ne pojavi.

Pročitajte još:

Objekat gde se dogodio incident ima kamere za video nadzor, a snimak je, prema nezvaničnim informacijama, završio u Beogradu, ne u policiji, već kod ljudi koji se bave kadrovkom politikom Srpske napredne stranke.

Neprijatno je za svaku stranku da se neki njen član tako ponaša, ali je još neprijatnija činjenica da su vlast i policija učinili sve da sakriju od građana i javnosti sva dešavanja a zastrađujuće je što Nikola Radević verovatno ne bi trpeo nikakve posledice svojih bahanalija da vest nije objavljena u Nova.rs.

Gradonačelnik Kraljeva duguje objašnjenje građanima tog grada na čijem je čelu, zašto je smenio pomoćnika Radevića. Da li zbog skidanja odeće i pokazivanja polnog organa ili dobacivanja i seksualnog uznemiravanja gošći lokala? Da li će osim političke ogovornosti biti pokrenuto i pitanje eventualne krivične odgovornosti za bivše pomoćnika za sport i omladinu, uža specijalizacija omladinke.

Nikola Radević (levo) i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, Foto:Nova.rs

Šta je sa ostalim ljudima iz gradske uprave koji su sedeli za istim stolom kao i Radević i učestvovali u incidentu? Svi učesnici incidenta su amnestirani, čak i momci koji su sačekali Radevića na ulici i propisno ga izdevetali, iako se policija, kako Nova nezvanično saznaje, zaletela na njih zbog napada na SNS funkcionera i sina njihovog bivšeg kolege. Ali, kada se pojavio snimak striptiz tačke Nikole Radevića u kafiću, naređeno je hitno „peglanje“, pa je, makar za sada, oprošteno i mladićima koji su iz revolta izudarali SNS stripera.

Da li će na odgovornost zbog zataškavanja i postupanja ili nepostupanja svojih policajaca biti pozvan i odgovornost načelnik Policijske uprave Kraljevo Željko Rajković? Po čijem nalogu je zataškavao ovu aferu? Inače, policija je imala posla sa Radevićem i prošle godine kada ga je supruga prijavila za porodične nasilje. Prošao je blago, samo sa pisanom opomenom.

Inače otac Nikole Radevića je odbornik skupštine grada Kravljevo Dragiša Radević i zamenik odborničke grupe Srpske napredne stranke. On je takođe i bivši policajac, tako da je mogao kod načelnika Rajkovia da interveniše i po partijskoj liniji ali i kolegijalnoj. Da stvar bude lepša, gradonačlenik Predrag Terzić, načlenik PU Kraljevo Željko Rajković i bivši pomoćnik gradonačlenika za sport i omladinu Nikola Radević članovi u Odbora za bezbednost grada Kraljeva.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, Dragiša Radević prvi put je pominjan u javnosti u decembru, baksuznom mesecu za Radeviće, davne 2000. godine dok je bio aktivni policajac. On je tada suspendovan zajedno sa još 56 kolega koji su napustili položaj u Kopnenj zoni bezbednosti zbog loših životnih uslova. Oni su optuženi za težu povredu radne obaveze i dužnosti.

Pošto se mejl negde izgubio u sajber prostoru, ponavljamo neka pitanja.

Da li je policija intervenisla povodom događaja u kafiću (ime i adresa poznati redakciji) u Kraljevu ili zbog događaja ispred spomenutog kafića?
Da li je bilo privođenih ili saslušavanih lica povodom događaja u kafiću u Kraljevu ili ispred njega?
Da li su podnete prekršajne ili krivične prijave protiv jednog ili više lica zbog događaja u kafiću u Kraljevu?
Ovim pitanjima treba dodati još dva, a to su da li su svi građani jednaki pred zakonom i da li roditelji možda treba da se učlane u vladajuću stranku da bi zaštitili decu od lokalnih funkcionera SNS i raznih pomoćnika za omladince i omladinke?
BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare