Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Potraga za Matejem Perišem (24) iz Splita, koji je nestao u Beogradu na potezu oko Beton hale, ulazi u osmi dan. Policija nema novih konkretnih tragova, a Matejev otac Nenad Periš kazao je da su mu pripadnici MUP obećali da će nastaviti potragu uprkos velikom pravoslavnom prazniku koji se danas obeležava u Srbiji.

Policijske ekipe nastavljaju da pretražuju korito Save na potezu oko Beton hale i nizvodno, ka ušću. Ronioci su na terenu već dva dana,

Potraga, reka Sava, policija, Savski kej, reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Policija je u međuvremenu pronašla taksistu kog je Matej, kako se moglo videti na snimcima nadzornih kamera, pokušao da zaustav u Karađorđevoj ulici ali, kako je ispričao Nenad Periš, kratka konverzacija koju su imali, a koju je taksista prepričao, nije znatno uticala na potragu za mladićem.

Foto: MUP Hrvatske

Za razliku od prethodnih dana, potragu otežavaju niske temeprature i loši vremenski uslovi kakve smo imali juče, a situacija se gotovo identična danas. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, tempertura Save u Beogradu je tek šest stepeni.

Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potraga se, osim na reci, intenzivirala i na kopnu i dovedeni su policijski psi tragači.

Periš je nestao iz kluba Gotik u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz lokala u majici kratkih rukava i počeo da trči. Kamere su ga usnimile kako trči kroz nekoliko beogradskih ulica, a poslednji put je usnimljen na potezu ispred restorana Savanova. Ronioci su već prečešljali taj deo reke, ali bez rezultata.

Periševi prijatelji su kobne noći, prema nezvaničnim informacijama, konzumirali narkotike i alkohol. Svi oni su poligrafski ispitani, nakon čega su otputovali u Hrvatsku.

U medijima su proteklih dana, dok je potraga uveliko trajala, počele da se pojavljuju informacije da je neposredno pre Matejevog nestanka u klubu došlo do prepirke između druge ekipe gostiju iz Zadra, konobara i redara. U jednom trenutku, kako se kasnije saznalo, došlo je i do tuče.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar