Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, i dalje traje, a sve dežurne službe MUP Srbije rade na slučaju. Nenad Periš, otac nestalog mladića, u razgovoru za Nova.rs, govori o svim okolnostima koje prate slučaj, i zahvaljuje se na neizmernoj podršci koja stiže njegovoj porodici proteklih dana.

„Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tokom praznika. Dao sam sekret za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Akcenat je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti“, ističe Periš za Nova.rs.

Pročitajte još:

Nestanak 27-godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojavi neka nova informacija i nada da će slučaj konačno biti rešen. Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija, u razgovoru za naš portal osvrnuo se na navode da je kobne večeri u klubu „Gotik“, gde je poslednji put viđen njegov sin, izbio izvesni sukob.

„Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu videli i imali u lokalu u vremenu kada je nestao. Nisam čitao šta se piše, jer su moje informacije isključivo vezane za policijske izveštaje. To je ono što mogu reći“, ističe otac mladića.

Nestali splićanin 31. decembra bio je u klubu „Gotik“. Njega su te večeri usnimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a jedna od njih i trenutak kada na šetalištu ispod Brankovog mosta zaustavlja taksi. Na snimku Matej kratko razgovara sa taksistom, a potom nastavlja da trči.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Periš ističe da razgovor sa taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprineo istrazi.

„Meni se čini da svako, ko je bio u kontaktu s Matejem to veče, može doprineti saznanju kuda se on kretao i gde je želeo otići.. Mislio sam da mu je rekao ulicu ili adresu.. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je stalo vozilo, on je prvo želeo da otvori vrata za putnike. Nakon toga se prebacio ka prednjem sedištu. Video sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promenila ili rasvetlila nešto. Ne mogu reći šta mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog toka da bi promenio situaciju“, kaže Periš.

Pročitajte još:

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović nedavno je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej sportista i da je takav život vodio.

„Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, momak koji je, pre svega, sportista. On je momak koji je bio u treningu, nije pušač. Mlad čovek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko leta vozio brodove.. Nisam čitao šta se pisalo, ali o tim navodima mogu reći da sam siguran da on to ne uzima i da to nije posledica ove tragične situacije. Matej je primeren mladi čovek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd da proslave i da se zabavljaju.. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol“, kaže Periš.

Otac nestalog mladića ističe i da je je svim ljudima zahvalan na svemu proteklih dana.

„Želeo bih da svima poželim iskrene čestitke za Badnji dan i Božić, svim građanima Srbije, svima koji mi proteklih dana pružaju podršku. Želim da u krugu porodice provedu praznike i budu sretni“, kaže Periš.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On je potom i zamolio novinare da njegovoj porodici u Hrvatskoj pruže mir, jer im je izuzetno teško zbog cele situacije.

„Znam da postoji interes, ali želim da zamolim novinare da ne dolaze ispred kuće moje porodice. Njih to jako uznemiruje, jer im je dovoljno teško zbog svega što se dešava. Hvala svima na razumevanju“, kaže Nenad.

Foto:Dragan Mujan Nova.rs

Podsetimo, nestali mladić poslednji put je viđen prošle nedelje, dan uoči Nove godine. Od tada traje potraga za njim. Sve dežurne službe policije su na terenu, pretražuje se Sava, a sve u cilju pronalaska mladića Mateja.

Zasad nema informacija o tome koje okolnosti su dovele do nestanka 27-godišnjeg Splićanina.

BONUS video: Potraga za Matejem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare