Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

U Višem sudu u Beogradu danas je za 10. mart odloženo suđenje Marku Drakuli i još trojici optuženih za nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovane policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Suđenje je odloženo zbog izostanka javnog tužioca.

Oni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planirajući da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019.

Međutim, Viši sud u Beogradu krajem oktobra 2021. godine odbio je tu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Pošto je ova optužba obijena njima se sudi za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Prema, sada već delimično potvrđenoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

On se pominjao u medijima kao „visoko rangirani pripadnik „škaljarskog klana“.

BONUS VIDEO: Hapšenje trojice osumnjičenih za krivično delo prinuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar