Pojavili se novi snimci eksplozije fabrike „Sloboda“ u Čačku

Hronika 04. jun. 202109:11
Podeli:
Sloboda Čačak eksplozija Foto:Nenad Nešović

Eksplozija koja se noćas oko 1 sat dogodila u kompaniji A.D. "Sloboda" uznemirala je stanovnike Čačka, koji su iz različitih delova grada snimali požar koji je prema još uvek nepotvrđenim informacijama zahvatio magacin topovskih granata. Na svu sreću, povređenih nije bilo, što je potvrdio i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema rečima gradonačelnika, evakuisano je 30 radnika fabrike i okolno stanovništvo, a na licu mesta još uvek se nalaze pripadnici Vatrogasno-spasilačke službe, kao i vatrogasne jedinice iz AD „Sloboda.

Za to vreme, tokom cele noći, društvenim mrežama širili su se video snimci, napravljeni iz različitih delova Čačka, na kojima se vidi deo fabrike u plamenu.

Eksplozija iz pravca kompanije “Sloboda“potresla je oko 1:30 grad Čačak.Čačak gori. Evakuacija!!! ? Užas… uskoro opširnije..

Posted by Uzice.Online on Thursday, June 3, 2021

Prema rečima očevidaca i stanovnika oko fabrike, vatra je počela da se širi munjevitom brzinom, zbog čega nisu mogle odmah da priđu ni vatrogasno-spasilačke ekipe.

⚠️⚠️⚠️Upravo su evakuisani i poslednji radnici fabrike Sloboda koji su bili u trećoj smeni, tako da u ovoj nesreći nije…

Posted by Mediaportal.rs on Thursday, June 3, 2021

Jedna od radnica, Aleksandra Ćirović, ispričala je za Novosti da se zajedno sa još sedam kolega nalazila u okviru pogona rezanje, kada je došlo do eksplozije.

„Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je“, rekla je ranije danas radnica koja je dodala da ih je pozvao direktor i rekao da budu tu, i da će biti evakuisani prvom prilikom.

Sloboda eksplozije 04.06.2021.

Eksplozije i veliki požar u čačanskoj fabrici "Sloboda". Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, u ovoj eksploziji nema poginulih. Ovu informaciju treba uzeti sa rezervom jer se detonacije i dalje čuju. #cacak #sloboda #eksplozija?⚠️☄?⚠️?

Posted by Mediaportal.rs on Thursday, June 3, 2021

 

„Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, kazala je ranije za Nova.rs Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. Kazao je da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2.30h evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

Kako je došlo do eksplozije, trebalo bi da utvrdi istraga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar