Milun Todorović Printscreen Nova S

Oko jedan sat iza ponoći u čačanskoj kompaniji A.D. "Sloboda" dogodila se ekspolozija u delu gde se proizvodi municija, a ekipa Nova S ovog jutra nalazi se u Čačku gde izveštava o najnovijim informacijama.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kazao je da su evakuisani radnici i šire stanovništvo ovog područja, te da nije bilo povređenih.

Kako prenosi reporter Nova S, poslednje eksplozije čule su se nešto pre šest sati ujutru, a sve je počelo u 1 sat i 40 minuta, što je trajalo sve do četiri ujutru.

„U trećoj smeni radilo je oko 60 radnika i svi su na vreme evakuisani. Pripadnici vatrogasnih i spasilačkih ekipa još uvek nisu ušli u fabriku, što će učiniti 24 sata nakon što se čuje poslednja eksplozija. Ono što je najvažnije, nije bilo povređenih meštana i svi su evakuisani odmah na početku incidenta“, priča reporter Nova S.

On naglašava da ovo nije prvi put da se dešava incident u pogonu pirotehnike, te da se to dogodilo 2016. godine u fabrici.

„Tada takođe nije bilo povređenih, na svu sreću“, kazao je reporter Nova S.

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je da se prva eksplozija desila jutros oko pola 2 ujutru, te da su se čule jake detonacije.

„Ono što je najvažnije, 60 zaposlenih u noćnoj smeni bezbedno su evakuisani. Evakuisano je i šire stanovništvo ovog područja, angažovani su bili vatrogasci i Hitna pomoć, a na svu sreću nije bilo povređenih“, kazao je Todorović za Nova S i naglasio da će istraga utvrditi zašto je došlo do eksplozije i požara.

On je rekao da je u sedam sati uređeno merenje kvaliteta vazduha, kako bi bi se utvrdilo da li je i koliki stepen zagađenja vazduha.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar