Sloboda/eksplozija Foto: Nenad Nešović

U eksploziji koja se dogodila noćas u kompaniji "Sloboda", nema povređenih ni žrtava, saopštio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović

Prema njegovim rečima, evakuisano je 30 radnika te fabrike i okolno stanovništvo.

„Na licu mesta se nalaze pripadnici Vatrogasno – spasilačke službe kao i vatrogasne jedinice iz AD „Sloboda“ , naveo je Todorović i dodao da nema razloga za zabrinutost.

Trenutno niko ne ulazi u krug fabrike, a vatrogasci i jedinice za gašenje požara su ispred kapije ovog preduzeća. Kako su nam rekli ceo fabrički krug se smatra nebezbednim u trajanju od 24 sata od momenta eksplozije.

Oko jedan sat iza ponoći u čačanskoj kompaniji A.D. „Sloboda“ dogodila se ekspolozija u delu gde se proizvodi municija, a grad se tresao skoro dva sata.

Prema rečima očevidaca i meštana koji žive nedaleko od te fabrike, vatra je počela da se širi munjevitom brzinom, pa do mesta nesreće skoro  nisu mogle odmah da priđu ni vatrogasno-spasilačke ekipe.

„Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je za Nova.rs Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar