Foto: Čitalac Nova.rs

Iako nadležni organi tvrde da povećana koncentracija amonijaka nije zabeležena u vazduhu u Pirotu, osim neposredno na mestu nesreće, fotografije panorame ovog grada najbolje ilustruju trenutno stanje vazduha. Tokom jučerašnjeg dana, prilikom saobraćajne nesreće, četiri cisterne su iskliznule sa šina, a iz jedne je iscureo amonijak. Na snazi je vanredno stanje, a građani su u strahu kakav vazduh udišu.

Podsetimo, juče je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao voz sa 20 cisterni, od kojih su četiri iskliznule sa šina, a navodno iz samo jedne je iscureo amonijak.

Pogledajte fotografije Pirota danas:

Foto: Čitalac Nova.rs

Zbog gustog dima koji se nadvio nad auto-putem nakon nesreće došlo je i do lančanog sudara u kojem su povređene četiri osobe. Prema saopštenju tužilaštva, jedna osoba je preminula u pirotskoj bolnici od posledica gušenja amonijakom.

Novinar lokalnog portala je danas obišao mesto nesreće i zatekao jezivi prizor. On je uočio beživotno telo muškarca, a kako su mediji objavili u pitanju je turski državljanin, vozač kamiona. Ne zna se da li je on nastradao od posledica gušenja ili je pao sa puta. Nadležni organi se još uvek nisu zvanično oglasili o ovom slučaju.

Pročitajte još:

U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i 3 lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar KC Niš.

„Jutros oko pet sati smo radili merenja na tunelu, to je oko 500, 600 metara od mesta nesreće i nije zabeleženo prisustvo amonijaka. I u samom Pirotu su obavljena merenja i nije zabeležena povećana koncentracija amonijaka. Koncentracije amonijaka na licu mesta su veoma visoke, a pripadnici Sektora za vanredne situacije rade i u tim uslovima i sprečili su da poseldice budu ozbiljnije“, rekao je ministar Goran Vesić.

BONUS VIDEO: Novinar iz Pirota zatekao mrtvog čoveka na mestu iskliznuća vagona sa amonijakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare