Foto:Shutterstock/Louis.Roth

Jedan radnik poginuo je danas oko 18.45 sati u krugu kompanije "Džonskon elektrik" u Nišu, potvrđeno je za portal Nova.rs iz MUP-a.

Policija je primila poziv da je u krugu fabrike zatečeno telo bez znakova života, a uviđaj je trenutno u toku.

„Mi smo obavestili tužilaštvo o ovom događaju, i u toku je uviđaj“, rekli su za portal Nova.rs iz policije.

Okolnosti nesreće još uvek nisu poznati, a mediji su preneli da je na njega pala presa u toku montaže.

Na licu mesta prisutni su i vatrogasci, kao i ekipa hitne pomoći.

Radnik je preminuo na licu mesta.

Podsećanja radi, na gradilištu u Novom Sadu, pre dva dana poginuo je radnik (29), državljanin Turske. On je pao sa zgrade, a po svemu sudeći, kako su tada preneli mediji, radi se o nesrećnom slučaju. Turski državljanin bio je angažovan na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Naselju. Dvadeset dana ranije, na tom gradilištu otkriveni su „radnici na crno“.

Početkom jula, u Požegi je poginuo radnik kada je na njega pao rendgen aparat, u jednoj privatnoj lekarskoj ordinaciji, tok je montirao pomenuti aparat. Igrahim S., poginuo je na gradilištu firme „Eurogips 90“ u Preševu, prilikom pada sa sedmog sprata zgrade u izgradnji, početkom jula. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je više propusta u primeni mera bezbednosti na radu, pa je Bajrami F., vlasniku firme, određeno tada zadržavanje.

Krajem juna, radnik na građevini u Zemunu pao je sa deset metara visine i poginuo na licu mesta.

Na gradilištu u Industrijskoj zoni Mali Bajmok u Subotici, sredinom maja poginuo je radnik D. S. (45) iz Prokuplja. Nesrećni radnik radio je na postavljanju krovne konstrukcije na budućoj fabrici.

N. V. (44), iz Žirovnice kod Batočine, poginuo je krajem aprila, a bio je radnik preduzeća „Marko trans Cargo Doo“ iz Kragujevca. On je nastradao na separaciji u selu Korman, kada je upao u mašinu koja odvaja pesak od kamena.

Dva dana pre toga, radnik I. L. (59), nastradao je prilikom izvođenja radova na zameni cevi fekalne kanalizacione mreže u zrenjaninskom naselju Mala Amerika. Policija je uhapsila radnika preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ J. N., a na teret mu se stavlja da, kao odgovorno lice na gradilištu nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite na radu, usled čega je nesrećni radnik nastradao. Na teret mu se stavlja delo protiv opšte sigurnosti.

Inspekcija rada je utvrdila da na gradilištu poslodavac nije postavio podgradu, čime je prekršio odbredbe Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, i pravilnika o zaštiti na radu pri izvođenju građevinskih radova, i odmah mu je zabranjen rad.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare