Podignuta optužnica protiv pomoćnice ministra poljoprivrede

Hronika 28. maj. 202113:45
Podeli:
Foto: MUP

Optužnica tužilaštva za organizovani kriminal protiv bivše pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić kojom se tereti za korupciju potvrđena je odlukom suda, rečeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.

Pored nje optužnicom su obuhvaćeni i Čedomir Drašković i Helgu Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu poljoprivrede.

Janjić Nišavić je optužena za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, Drašković za davanje mita, a Stojanovićeva za zloupotrebu službenog položaja.

Pošto je optužnica stupila na pravnu snagu, uskoro bi moglo da se očekuje zakazivanje suđenja pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

Bivša pomoćnica ministra i Drašković bili su uhapšeni 9. oktobra prošle godine kada je protiv njih pokrenuta istraga, koja je početkom novembra proširena i na Helgu Stojanović.

Janjić Nišavićeva i Drašković su se na saslušanju pred tužilaštvom u istrazi branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Janjić Nišavićeva od Draškovića primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koju je podržao inostrani fond za finansiranje poljoprivrede.

„Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno u naredne dve godine dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci“, navelo je tužilaštvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar